Vybrali sme pre vás dámske batohy do mesta na jar Vybrali sme pre vás dámske batohy do mesta na jar

Vybrali sme pre vás dámske batohy do mesta na jar

Dóra Csintalan

29. 02. 2024

Vymeňte túto jar kabelky za batohy! Ten už neznamená len retro návrat do detstva alebo nevkusný obal na notebook. Dizajnéri po celom svete zaraďujú batohy do svojich kolekcií, darí sa spoluprácam s celebritami a športovými značkami a tento pôvodne praktický doplnok sa stáva trendom roka.

Od roku 2019 vzrástol záujem o dokonalý batoh, ktorý nielenže ladí s vašim outfitom, ale stáva sa jeho hlavnou dominantou. Od rána do večera. Pretože tzv. mestský batoh by mal byť akýkoľvek, ale nie nudný. Ako si značky vyrovnali s takouto výzvou?  Pozrite si náš výber dámskych batohov na jar 2024.

Vybrali jsme pro vás dámské batohy do města na jaro

Ako si vybrať kvalitný mestský batoh

Nemáte s kabelkou dostatočne voľné ruky?  Alebo váš predchádzajúci batoh už doslúžil? Nech už ste si batoh vybrali z akéhokoľvek dôvodu, urobili ste dobre. A my vám teraz povieme, aký si vybrať.

Funkcie dámskeho batohu

V prvom rade musíte vedieť, čo od svojho nového batohu očakávate a kam ho chcete vziať.

  • Dojížďanie: Či už dochádzate, do práce alebo do školy,pravdepodobne hľadáte mestský batoh, do ktorého sa vámpohodlne zmestí notebook, fľaša s vodou, občerstvenie a ďalšie potrebné veci.
  • Práce: Ak nie ste fanúšikom aktoviek, môžete nájsť mnoho štýlových možností, ktoré určite poslúžia ako kvalitná alternatíva na bežné nosenie do práce. Menšie mestské batohy majú svojich priaznivcov medzi všetkými, ktorý radi nosia na chrbte menšie občerstvenie a mnoho ďalších vecí.
  • Cestovanie:Ak sa radi vyberiete na víkendový výlet do prírody alebo do mesta, určite budete hľadať batohy, ktoré poskytujú dostatok priestoru a pohodlný chrbtový systém.
    Sport: Niektorí z vás možno radi nosia batohy aj do posilňovne alebo fitnescentra. A prečo nie? Dnešné modely ponúkajú moderný dizajn aj špecializované priehradky pre nadšencov aktívneho životného štýlu.

Veľkosť a objem dámskeho batohu

Batoh by mal optimálne vyhovovať vašim priestorovým požiadavkám. Snažte sa vybrať takú, ktorá nie je ani príliš veľká, ani príliš malá pre vaše každodenné potreby.  Batohy sa podľa objemu delia do týchto troch kategórií.

  • Malé mestské batohy 10–20 litrov: Táto skupina batohov predstavuje kompaktnú a minimalistickú možnosť pre tých, ktorí nepotrebujú nosiť veľa vecí. Malý batoh je vhodný práve na krátke výlety alebo každodenné pochôdzky, ako sú návštevy kaviarni alebo cesty do práce.
  • Stredné mestské  batohy 20–30 litrov: V tejto kategórii nájdete všestranných pomocníkov na každodenné potulky mestom až po jednodňové výlety do terénu. Tieto batohy zvyčajne poskytujú viac organizačných možností ako menšie batohy. Zvyčajne v nich nájdete špeciálne vrecká na notebook a menšie vrecká na drobnosti.
  • Velké mestské batohy 30–40 litrov: Ak ste zvyknuté nosiť denne veľa vecí, či už do práce alebo na výlety s malými deťmi, oceníte batohy v najobjemnejšej kategóriá nad 30 litrov. To sa zvyčajne odráža v konštrukcii batohov, ktoré majú dôkladne polstrované ramenné popruhy.

Materiál dámskeho batohu

Okrem celkového estetického dojmu ovplyvňuje materiál aj ďalšie vlastnosti batohu. Pred výberom by ste mali mať predstavu o záťaži, ktorej bude batoh pravidelne vystavený. Materiál samozrejme ovplyvňuje aj celkovú hmotnosť batohu. Ak teda hľadáte naozaj ľahký batoh, mali by ste sa poobzerať po nylonovom alebo polyesterovom batohu. A pre niektorých môže byť faktorom aj vplyv použitých materiálov na životné prostredie.

  • Koža: Kožené batohy sú obľúbenou voľbou pre každého, kto hľadá elegantný módny doplnok. Pravá koža je pomerne odolný materiál, ktorý pri správnej údržbe vydrží roky. Koža navyše rokmi nestarne, ale získava atraktívnu patinu.
  • Nylon: Nylon je ľahký materiál, ktorý je obľúbený pre svoju jednoduchú úržbu a prijateľnú cenu. Okrem toho je nylon pomerne odolný voči oderu a dlho si zachováva farebnú stálosť.
  • Polyester: Batohy vyrobené z polyesteru sú vhodné na každodenné použitie. Na polyesterových batohoch oceníte aj to, že sú pomerne ľahké a rýchlo vyschnú. V neposlednom rade je ich nespornou výhodou aj cenová dostupnosť.

Design dámskeho batohu

Samozrejme, predpokladom úspechu je aj to, aby váš nový batoh lahodil oku. Môžete si vybrať z celého radu štýlov, od elegantných kúskov, ktoré vám neurobia hanbu na žiadnej obchodnej schôdzke, až po štortovejšie batohy, ktoré nebudú vyzerať ako päsť na oko, ak idete do práce na bicykli. Ale je to na vás. A nezabudnite, že batohy sa hodia aj k romantickým šatám. Vďaka širokému výberu, ktorý je dnes k dispozícii, si môžete vybrať dokonalý kúsok pre vás.

Vybrali jsme pro vás dámské batohy do města na jaro

Najlepšie značky dámskych batohov

Väčšina z nás chce mať pri vychádzke do mesta stopercentne voľné ruky, preto sa aj batohy stali módnym základom. Značky ako Tamaris, Burkely a Greenwood to vedia a každý rok prichádzajú s novými kampaňami plnými športových batohov, romantických batohov a moderných kabeliek. A ako vyzerajú kolekcie na rok 2024? Takto!