Malá dámska peňaženka ako nevyhnutý doplnok nielen na cesty Malá dámska peňaženka ako nevyhnutý doplnok nielen na cesty

Malá dámska peňaženka ako nevyhnutý doplnok nielen na cesty

Dóra Csintalan

13. 03. 2024

Peňaženka bola, je a bude popri kabelke najdôležitejším doplnkom každej ženy. A platí to aj pri cestovaní, na ktoré najčastejšie uprednostňujeme mini alebo kompatibilnejšie verzie. Prezradíme vám však jedno tajomstvo. Malé kabelky sa čoskoro dočkajú svojho vzostupu na vrchol. Stanú sa trendom nadchádzajúceho leta, či už budete v Chorvátsku, Monaku alebo zostanete doma.

Keď francúzska značka Jacquemus v roku 2019 uviedla na trh svoje mini kabelky, do ktorých ste mohli ukryť väčšinu svojich dobrých úmyslov, niektorí si ťukali na čelo. Stačilo však, aby túto drobnosť uviedlo do života niekoľko ďalších svetoznámych značiek ako Dior, Ralph Lauren a Valentino, a trend bol na svete. A odvtedy sa posunuli ešte ďalej. Módna vlna mini kabeliek zostala, ale tento rok k nim pribudli aj mini kabelky. A čo vy? Máte už nejakú doma? Nie? Potom čítajte ďalej a dozviete sa, ktorú si vybrať.

Výhody malých dámskych peňaženiek alebo na veľkosti záleží

Väčšina žien sa pri výbere kabelky zameriava na štýl, farbu a značku, ale často zanedbáva veľkosť. Malé dámske peňaženky prinášajú množstvo výhod, ktoré môžu mať veľký význam v každodennom živote. Tu sa pozrite na niekoľko z nich, ktoré by ste mali aspoň zvážiť.

  • Pohodlie: Malé peňaženky sa ľahko zmestia do vrecka alebo kabelky a nezaberajú veľa miesta. To znamená, že pri výbere kabelky, tašky alebo batohu nemusíte brať do úvahy jej veľkosť.
  • Organizácia: menšia veľkosť peňaženky znamená selektívny obsah. Takže namiesto toho, aby doklady, karty a peňaženka praskali vo švíkoch, budete v peňaženke nosiť len to najnutnejšie. A to má ešte jednu výhodu. Ak peňaženku stratíte alebo vám ju ukradnú, nemusíte sa zaoberať napríklad novými dokladmi.
  • Vzhľad: malé peňaženky majú často elegantnejší a štýlovejší vzhľad, ktorý môže vášmu oblečeniu dodať jemný a sofistikovaný nádych. A ako sme už spomenuli vyššie, tento rok zažívajú veľký návrat.
Malá dámská peněženka jako nezbytný doplněk nejen na cesty

Ako si vybrať malú dámsku peňaženku

Pri výbere malej dámskej kabelky musíte byť dôslední, držať sa svojho štýlu a nerobiť kompromisy, je dôležité nejako skombinovať všetko do jedného minibalíka doplnku, ktorý o vás veľa povie.

  • Kvalita: kvalita a materiál sú kľúčovými faktormi pri výbere. Zvážte preto, či dávate prednosť pravej koži, syntetickému materiálu alebo inému typu látky. Dôležité je tiež skontrolovať spracovanie a odolnosť materiálu.
  • Usporiadanie: dobrá peňaženka by mala mať praktické usporiadanie, ktoré uľahčuje organizáciu vašich vecí. Uistite sa, že má vrecká a priehradky na mince alebo hotovosť.
  • Design: peňaženka je súčasťou vášho osobného štýlu, preto si vyberte štýl a značku, ktorá vám vyhovuje a hodí sa k vášmu oblečeniu. Nezabudnite sa zamerať aj na výber farieb. Čierna a hnedá je základ. Ak radi experimentujete a chcete vyčnievať z davu, vyberte si farby ako koralová, piesková alebo slade pink, ktoré sú v tejto sezóne aktuálne. Ak hľadáte niečo medzi tým, poobzerajte sa po kabelke v krémovej farbe.
Malá dámská peněženka jako nezbytný doplněk nejen na cesty

Najlepšie značky malých dámskych peňaženiek

Namiesto sukní, ktoré sa s príchodom letných teplôt zmenšujú, sa miniaturizujú kabelky. Po minuloročných mikromodeloch od Hexagony sa zdvihla vlna doplnkov, kde čím menšie, tým chladnejšie. Tie tohtoročné sa navyše prefarbili do sladkej makro ružovej, jemných koralových tónov a univerzálnych, no zároveň jedinečných krémových odtieňov.