Najlepšie cestovné kufre roku 2024 Najlepšie cestovné kufre roku 2024

Najlepšie cestovné kufre roku 2024

Dóra Csintalan

14. 02. 2024

Je čas vyraziť na cestu. Pretože je ten správny čas na cestovanie a cestovať kedykoľvek. Bez diskusie. Tak nasadnite do auta a vyrazte na letisko alebo vlakovú stanicu v ústrety novým dobrodružstvám. Vaša mysel a telo vám za to poďakujú. A že nemáte tú správnu batožinu? O tú sa postaráme. Pripravili sme pre vás zoznam najlepších kufrov 2024. Bon voyage!

S kvalitným a spoľahlivým kufrom môžete cestovať po svete a spoľahnúť sa naň v každej situácii. Je to investícia, ktorá sa oplatí. Všetci predsa chceme zdolávať nové prekážky a objavovať nové miesta bez obáv s komlikácií s batožinou. Preto je dôležité vybrať si ten správny s rozumom a premislyeť si všetky dôležité kritériá, ktoré by mal spľňať.

Nejlepší cestovní kufry roku 2024

Ako si vybrať správny kufor

Výber správnej batožiny je základom pohodlného cestovania. Veľkosť kufra je však len jedným z kritérií, ktoré treba zohľadniť. Pozrime sa na to, aké ďalšie parametre treba pri výbere kufra zohľadniť, aby ste si nakoniec vybrali taký, ktorý vám bude pri cestovaní najviac vyhovovať.

  • Veľkosť a kapacita: Najdôležitejším faktorom pri výbere kufra je určite jeho veľkosť a kapacita. Zvážte dlžku svojich obvyklývh ciest a množstvo vecí, ktoré budete potrebovať, Na krátke cesty vám postačí menší kufor, zatiaľ čo na dlhšie dovolenky budete potrebovať väčší kufor alebo dokonca sadu kufrov rôzných veľkostí. Uistite sa tiež, že veľkosť kufra splňa prísne predpisy leteckých spoločností v prípade, že plánujete letieť.
  • Materiál: Ďalším dôležitým faktorom je materiál, z ktorého je vyrobený. Kufrík by mal byť odolný a zároveň ľahký. Bude chrániť vaše veci pred poškodením, ale zároveň nebude zaťažovať, vašu batožinu.Medzi obľúbené materiály patrí tvrdý polykarbonát, ktorý je odolní voči poškriabaniu, alebo mäkký nylon, ktorý je ľahký a pružný.
  • Manévrovatelnost: Dôležitým aspektom je aj manévrovateľnosť. Vyberte si kufor s kvalitnými kolieskami, ktoré sa plynulo otáčajú o 360 stupňov, čo vám umožní ľahký pohyb po letisku alebo stanici. Je tiež dôležité, aby mal kufor teleskopickú rukoväť, ktorá sa ľahko zasúva a vysúva.
  • Funkčnosť: Nakoniec zvážte funkčnosť a organizáciu. Váš kufor by mal mať dostatok vreciek a priehradiek, aby ste si mohli ľahko usporiadať svoje veci a udržiavať v nich poriadok. Uistite sa, že obsahuje aj popruhy alebo klipy, ktoré udržia vaše veci na mieste počas cesty.

Výhody príručného kufra

  • Flexibilita: Jednou z najväčších výhod príručného kufra je jeho flexibilita. Môžete si ho vziať so sebou do kabíny, čím ušetríte čas na letisku a minimalizujte riziko straty batožiny.
  • Mobilita: Príručný kufor je zvyčajne menší a ľahší ako bežná batožina, čo znamená, že sa lahšie prenáša a manipuluje s ním, najmä ak cestujete s verejnou dopravou alebo sa často pohybujete na rušných uliciach a staniciach. Okrem toho moderné príručné kufre často obsahujú kvalitné kolieska a teleskopické rukoväte, ktoré uľahčujú prenášanie aj na dlhých cestách.
  • Ekonomické výhody: Cestovanie s príručným kufrom vám môže ušetriť peniaze. Mnohé letecké spoločnosti totiž ponúkajú lacnejšie letenky pre cestujúcich, ktorí si berú len príručnú batožinu.

Výhody stredného kufra

  • Dostatok miesta: Jednou z hlavných výhod stredného kmeňa je jeho väčšia kapacita. Ponúka dostatok priestoru pre všetky vaše veci, čo určite využijete počas týždňových pobytov alebo ak chcete na víkend zbaliť veci celej rodiny do jedného kufra.
  • Flexibilita: Stredne veľký kufor je dostatočne veľký na to, aby sa doň zmestili všetky vaše veci, ale zároveň dostatočne malý na to, aby sa dal ľahko prenášať. Ľahko ho využijete pri cestách autom, vlakom alebo loďou, ale bude praktický aj pri cestovaní lietadlom.
  • Organizace: Stredne veľký kufor už zvyčajne obsahuje väčšie množstvo rôznych priehradiek, vreciek a popruhov, ktoré vám pomôžu efektívne usporiadať vaše veci a udržať v nich poriadok počas cesty.

Výhody velkého kufra

  • Kapacita: Najväčšou výhodou veľkého kufra je jeho veľká kapacita. Poskytuje dostatok priestoru pre všetky vaše veci vrátane oblečenia, obuvi, toaletných potrieb, elektroniky a ďalších nevyhnutných vecí. Vďaka tomu je ideálny napríklad na dlhé dovolenky alebo cesty do zahraničia.
  • Organizace: Veľký kufor zvyčajne obsahuje množstvo rôznych priehradiek, vreciek a popruhov, ktoré vám pomôžu efektívne usporiadať vaše veci a udržať v nich poriadok počas cesty. To vám umožní ľahko nájsť to, čo potrebujete, a minimalizovať neporiadok vo vnútri kufra.
  • Komfort: Hoci je tento typ kufra objemný, dnešné ponuky a moderné dizajny obsahujú kvalitné kolieska a teleskopické rukoväte, vďaka ktorým je presun kufra po letisku, vlakovej stanici alebo hoteli jednoduchý a pohodlný.

Najlepšie značky cestovných batožín

Ak ste sa už rozhodli pre ideálnu veľkosť, materiál a vnútorné usporiadanie, zostáva už len vybrať správnu značku. Vybrali sme troch výrobcov, ktorí za svoju batožinu ručia kvalitou, ale zároveň ju ponúkajú v skutočne širokej škláde dizajnov a farieb.