Nová kolekcia tašiek a kabeliek Bellicci je tu! Nová kolekcia tašiek a kabeliek Bellicci je tu!

Nová kolekcia tašiek a kabeliek Bellicci je tu!

Dóra Csintalan

21. 03. 2024

Trochu biznisu a trochu víkendovej nálady. Taká je nová kolekcia dámskych doplnkov Bellicci, ktorá vás svojím konceptom a kvalitou vráti do deväťdesiatych rokov. Tento rok sú späť a robia to s nápaditosťou im vlastnou. Deväťdesiate roky boli prelomové. Nielen vo svete vedy a techniky, ale aj v móde. Pripomeňme si ich teda touto očarujúcou kolekciou.

Či už si ich pamätáte, alebo ich poznáte len z rozprávania svojich rodičov, 90. roky v nás všetkých zanechali nezmazateľnú stopu vďaka módnym kúskom, z ktorých sa niektoré stali kultovými. Androgýnne a otvorene zvodné, odvážne a ľahké. Každý z nich je iný, a predsa majú niečo spoločné. Takže skôr než sa začnete naháňať za najhorúcejšími novými kúskami, pozrite sa na tie, ktoré to všetko začali.

Zotrvanie na trhu dva, tri, päť rokov sa dnes považuje za obrovský úspech. Módny biznis sa zrýchlil a rozrástol do takých rozmerov, že je ľahké sa v ňom stratiť. Upadnúť do zabudnutia nebolo nikdy jednoduchšie a byť nahradený mladšími modelmi sa považuje za samozrejmosť. A predsa stále existujú strihy a materiály, ktoré prežili turbulencie 90. rokov, radikálne zmeny začiatku milénia a stále majú čo povedať. Zatiaľ čo na odvážne kvetinové vzory, korálky, džínsové kabelky a stovky ďalších už dávno všetci zabudli, malá časť módnych doplnkov z 90. rokov je tu stále a nosí sa rovnako dobre ako v roku svojho vzniku. Tajomstvo úspechu? Nebáť sa ísť proti prúdu trendov, všetkým marketingovým pravidlám a diktátu trhu. Alebo inak: prežije len ten, kto je skutočne originálny, kvalitný a nesnaží sa za každú cenu zapáčiť všetkým.

Nová kolekce dámských tašek a kabelek Bellicci je tady!

Ako nosiť retro dámske kabelky a tašky

Retro móda sa v poslednom čase stala veľkým hitom, a to nielen v oblasti oblečenia, ale aj kabeliek, tašiek a iných módnych doplnkov. Ak teda chcete svoj šatník obohatiť o niekoľko vintage kúskov alebo v tomto duchu premeniť celý svoj šatník, bude sa vám hodiť nasledujúci sprievodca.

  • Kombinácia s moderným štýlom: Ak nosíte retro doplnok, skúste ho skombinovať s modernejšími a minimalistickými štýlmi oblečenia. Môžete si napríklad obliecť veľmi jednoduché šaty s retro kabelkou a vytvoriť tak zaujímavý kontrast medzi starým a novým.
  • Kompletní vintage look: Ak chcete dosiahnuť úplný retro vzhľad, skúste zladiť retro kabelku alebo tašku s oblečením z rovnakej doby. Čo sa týka 90. rokov, môžete si vybrať napríklad džínsy so širšími nohavicami, bavlnené blúzky s čipkovanými alebo kvetinovými šatami, džínsovú bundu a topánky na platforme. Získate tak autentický vzhľad.
  • Vintage ako statement piece: Retro doplnok môže byť skvelý aj ako výrazný kúsok, t. j. základný prvok. Ak teda zvyčajne volíte jednoduchosť, základné farby a menej odvážne strihy, pridajte odvážnu retro kabelku, ktorá okamžite upúta pozornosť.
  • Experimentovanie so vzormi:Retro kabelky často ponúkajú širokú škálu textúr a vzorov. Nebojte sa preto experimentovať. Skúste vrstviť a kombinovať rôzne vzory, aby vynikli jednotlivé kúsky a váš osobný štýl. Jednoducho sa nebojte zvýrazniť každú nerovnosť.
  • Deväťdesiate roky v dnešnom ponímaní: A to najlepšie na záver. Ako sme už povedali, 90. roky sú späť, a to novým spôsobom. Čo to je? Pre rok 2024 platí jedno pravidlo, a to sofistikovaný, monochromatický šatník. Ideálne čierny. A ako to môže vyzerať v praxi? Čierne pančuchy, čierne lodičky bez podpätkov, čierna áčková minisukňa, čierny kardigán a, samozrejme, malá čierna retro kabelka. Aby ste to však s čiernou neprehnali, môžete si pod sveter obliecť biele bavlnené tričko s golierom.