Dámska kabelka ako perfektný darček na MDŽ Dámska kabelka ako perfektný darček na MDŽ

Dámska kabelka ako perfektný darček na MDŽ

Dóra Csintalan

15. 03. 2024

Česká republika a Slovensko patria historicky medzi krajiny, kde sa Medzinárodný deň žien oslavoval po prvýkrát, a medzi krajiny, ktoré ako jedny z prvých zaviedli ústavou zakotvené rovné volebné právo. Dnes si tento deň pripomína predovšetkým pokračujúce úsilie o presadzovanie rovnosti príležitostí a začlenenie žien do vedúcich pozícií. A rovnakého odmeňovania. A ako pripomienka je určite vhodné obdarovať ženy vo vašom okolí. Ale čím? Zabudnite na karafiáty. Vyberte si niečo pekné na pohľad, praktické pre život a štýlové pre dnešok. Stavte na kabelku.

Rozhodnutie zorganizovať medzinárodný sviatok padlo na prvej medzinárodnej konferencii žien Druhej internacionály v Kodani v roku 1910. V nasledujúcom roku sa Medzinárodný deň žien po prvýkrát oslavoval v Dánsku, Nemecku, Švajčiarsku a Rakúsko-Uhorsku. Historicky bol teda Medzinárodný deň žien medzi prvými, ktoré sa začali sláviť v našej krajine, a vďaka vplyvu Charlotty Garrigue Masarykovej sme boli medzi prvými krajinami, ktoré zaviedli ústavne zakotvené rovné volebné právo. Z historického hľadiska teda samozrejme schvaľujeme rovné volebné právo. Spolu s oslavami však prišla aj nepísaná povinnosť pre mužov. Mali by niečo dať ženám vo svojom okolí. Neslávna éra karafiátov sa našťastie skončila. A preto sa pri darčekoch musíme poobzerať inde. Kvety a čokoláda stále vedú. Ale ak chcete prekvapiť a potešiť, budete sa musieť snažiť trochu viac. A práve tu prichádzame s naším výberom najkrajších dámskych kabeliek.

Najlepšie dámske kabelky podľa značky

Dámske kabelky sú nielen praktickým doplnkom na uloženie osobných vecí, ale aj módnym vyjadrením štýlu a elegancie. Na trhu je mnoho značiek, ktoré ponúkajú širokú škálu dizajnov, materiálov a cenových kategórií. Ak hľadáte tú správnu kabelku, ktorá dokáže ozvláštniť vaše outfity, nasledujúci zoznam najlepších značiek vám môže poslúžiť ako inšpirácia.

Najlepšie dámske kabelky podľa typu

Kabelky sú neoddeliteľnou súčasťou sveta dámskej módy a predstavujú skvelý spôsob, ako doplniť a oživiť svoj outfit, pričom majú aj praktický význam. Preto sú skvelou voľbou, ak vyberáte darček. V závislosti od príležitosti však existuje množstvo rôznych typov kabeliek, z ktorých si môžete vybrať. Máme pre vás niekoľko tipov, ktoré a aké budú ideálne.