Veľké dámske elegantné kabelky a elegantné shopper tašky ako trendy roku 2024 Veľké dámske elegantné kabelky a elegantné shopper tašky ako trendy roku 2024

Veľké dámske elegantné kabelky a elegantné shopper tašky ako trendy roku 2024

Dóra Csintalan

14. 04. 2024

Blyštivá psaníčka, ktorý môžete nosiť len večer? Nie! Zvoľte si radšej clutch kabelku alebo shopperku v elegantnom dizajne, ktorú môžete nosiť cez deň aj na formálnejšie udalosti. Navyše je to tohtoročný trend, bez ktorého sa jednoducho nezaobídete. Poďme teda spoločne vybrať tie najkrajšie.

Ak by mal byť celý rok kabelkou, ako by vyzeral? Návrhári z celého sveta poznajú odpoveď na túto otázku a každý rok prichádzajú s kolekciami plnými fantázie a módnej ideológie. A tento rok sa všetci zhodli na jednej odpovedi. Trendy na rok 2023 budú dva alebo tri. U mnohých svetoznámych značiek sa tento rok na mólach objavilo nespočetné množstvo modelov s nadrozmerným rukopisom. Osvedčená silueta však bola na jar 2024 použitá a modifikovaná v iných prípadoch. Ukážkovým príkladom sú aj shopper alebo clutch kabelky. A verte, že tento rok nebudete s touto módou osamotená. Nosenie kabeliek si obľúbili dokonca aj hviezdy ako Kendall Jenner a Hailey Bieber. Kendall si k nej obliekla šaty, ktoré doplnila mokasínami, zatiaľ čo Hailey svoj vzhľad doplnila krátkym trenčkotom. Ďalším žiarivým príkladom je však Rosie Huntington-Whiteley, ktorá bola spozorovaná s veľmi nadrozmernou clutch kabelkou značky The Row.

Dámská velká psaníčka a elegantní shopper kabelky jako trendy roku 2024
Dámská velká psaníčka a elegantní shopper kabelky jako trendy roku 2024
Dámská velká psaníčka a elegantní shopper kabelky jako trendy roku 2024

Ako nosiť veľké kabelky, clutch kabelky a shopperky

Takže táto sezóna si okrem úplne najmenších a mikro verzií kabeliek žiada aj úplne opačný prístup k móde, a to zväčšovanie kúskov, ktoré sme boli zvyknutí na menšie, kompaktnejšie formáty. Skrátka paradox. A čo s tým? No rozhodne ju posunúť na úplne novú úroveň, aj čo sa týka zvyšku outfitu. Dámy s taškami veľkosti XXL majú dnes na výber z rôznych štýlov a materiálov. Či už ide o kabelku, shopperku alebo clutch kabelku, každá z nich môže byť pri troche snahy štýlovým doplnkom vášho outfitu. Na jednu vec však nezabúdajte. Buďte kreatívni a nebojte sa experimentovať.

  • Vyvážený kontrast: Ak stiahnete po väčšej kabelke, skúste ju skombinovať napríklad s jednoduchším oblečením, aby doplnok zostal v centre pozornosti. Skvelé sú v tomto prípade monochromatické farebné kombinácie, ktoré sú tento rok tiež veľkým hitom.
  • Koordinace fareb: Ak má vaša kabelka rovnaký hladký vzor alebo textúru ako vaše oblečenie, môžete ich skombinovať so zladenými farbami. Vytvoríte tak dojem jednotného vzhľadu a elegancie. V ideálnom prípade je to teda mic ako biela a čierna, fialová a červená alebo modrá a zelená. Červená a ružová je tento rok tiež veľmi obľúbenou kombináciou.
  • Rozmanitosť materiálu: V opačnom prípade, ak máte oblečenie a kabelky rovnakej farby alebo podobných odtieňov, môžete experimentovať s rôznymi materiálmi a textúrami. Kožená kabelka sa bude v lete skvele hodiť k ľanovému oblečeniu, zatiaľ čo kabelka zo syntetických materiálov bude veľmi výrazným prvkom na elegantnejších a formálnejších kúskoch.

Najlepšie kabelky roku 2024 podľa Kabeleček

Aj tento rok sa v kabelkách kladie dôraz na maximalizmus. A pretože sa v našich rukách stali prostiedkom na vyjadrenie osobitého štýlu, so zipsami alebo malými príveskami, chceme, aby každý z týchto kúskov bol oduševnenou esenciou nás samých. Pripravili sme pre vás tri značky a tri rôzne druhy kabeliek. Necháma však na vás, ktorá z nich povie všetko.