Veľký prehľad francúzskych značiek kabeliek, batohov a peňaženiek Veľký prehľad francúzskych značiek kabeliek, batohov a peňaženiek

Veľký prehľad francúzskych značiek kabeliek, batohov a peňaženiek

Dóra Csintalan

25. 03. 2024

Taliansko nie je len kolískou módy. Francúzsky módny priemysel je známy po celom svete a svojím štýlom a priekopníckymi nápadmi udivuje svet už celé generácie. A niet divu, že najznámejšie kabelky pochádzajú práve z krajiny galského kohúta. To však rozhodne nie je všetko, čo nám ich móda priniesla. Za zmienku určite stoja aj peňaženky či batohy do mesta.

Francúzsko je už dlho považované za jedno z epicentier sveta módy. Jeho vplyv siaha až do stredoveku, keď sa móda začala formovať. V 17. a 18. storočí sa vo Francúzsku začali objavovať prvé trendy, a to najmä vďaka dvorným kruhom a vplyvu francúzskej šľachty. V tomto období vznikla aj prvá haute couture, čo sú ručne šité a na mieru šité odevy pre bohatú klientelu. V 19. storočí už Francúzsko dominovalo módnemu priemyslu a vznikli prvé módne domy ako Maison Worth a Maison Lanvin, ktoré položili základy ďalšieho rozvoja haute couture. V 20. storočí sa Francúzsko stalo medzinárodným hlavným mestom módy. V tomto období sa presadili aj legendárni návrhári ako Coco Chanel, Christian Dior a Yves Saint Laurent. V 21. storočí zostáva Francúzsko jedným z najdôležitejších hráčov v módnom priemysle, hoci celková módna scéna sa stala oveľa globálnejšou a rozmanitejšou. Popri tradičnej haute couture a luxusných módnych domoch získali vplyv aj streetwear značky a návrhári z rôznych častí sveta. Francúzski návrhári však stále hrajú "pré" a sú súčasťou najvyšších kruhov módneho priemyslu.

Velký přehled francouzských značek kabelek, batohů i peněženek

Ako nosiť kabelky a batohy s francúzskym šarmom

Francúzi skrátka vedia dať každému oblečeniu to správne "Je ne sais quoi". A jedným z kľúčových prvkov francúzskeho štýlu sú kabelky, peňaženky a batohy, ktoré slúžia nielen ako funkčné doplnky, ale zároveň dodávajú outfitu šmrnc a eleganciu. Dôležité je však vybrať si doplnok, ktorý vám sadne ako uliaty. A tiež taký, ktorý sa hodí k vášmu štýlu a osobnosti.

  • Minimalistická elegancia s kabelkou: Francúzske ženy sú známe svojou schopnosťou urobiť veľký dojem s minimálnym úsilím. Pokiaľ ide o kabelky, uprednostňujú jednoduché a elegantné vzory, ktoré dokážu vylepšiť celkový outfit. Klasická čierna, hnedá alebo neutrálne farby sú vždy bezpečnou voľbou, ktorá sa dá ľahko kombinovať s rôznymi štýlmi a farbami oblečenia.
  • Ležérna elegancia s taškou cez rameno: Francúzi sú tiež majstrami v umení vyzerať neformálne elegantne. Kombinácia tašky cez rameno s ležérnym oblečením, ako sú džínsy a bavlnené tričko, je typickým prejavom francúzskeho štýlu. Vyberte si jednoduché a minimalistické tašky, ktoré dodajú vášmu outfitu ležérny a elegantný vzhľad a zároveň sa dajú ľahko kombinovať.
  • Športový šik s batohom: Batoh je jedným z najobľúbenejších doplnkov posledných rokov, a to aj medzi Francúzmi. A tí ho nosia najmä ako športový doplnok svojho voľnočasového štýlu. Takže napríklad dámske šaty v áčkovej línii, džínsová bunda a batoh sú už nesmrteľné. Ak sa aj vy rozhodnete pre túto investíciu, zamerajte sa na kvalitné kožené batohy, ktoré vydržia roky a vždy budú vyzerať elegantne.
  • Vintage šarm s peňaženkou: Ak chcete získať autentický francúzsky šarm, nezabudnite na retro peňaženky, ktoré sú typickým prvkom francúzskej elegancie. Retro kúsok s autentickou sponou alebo štruktúrou materiálu dodá vášmu outfitu jedinečnosť a osobitosť. A nebojte sa navštíviť trhy s použitou alebo vintage módou, kde nájdete jedinečné a originálne peňaženky, ktoré dodajú vášmu outfitu ten správny francúzsky šarm.

3 francúzske módne tabu

Francúzska móda sa môže zdať len elegantná a jednoduchá, ale verte mi, že je spojená s pravidlami, ktoré Francúzi dodržiavajú a ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou ich módnej identity. Ktoré to sú?

  1. Prispôsobenie sa trendom: Jedným z hlavných francúzskych módnych tabu je prílišné prispôsobovanie sa trendom alebo sezónnym kolekciám. Príliš módne kúsky vyzerajú neprirodzene a neautenticky.
  2. Nadmerná excentricita: Francúzi vo všeobecnosti uprednostňujú sofistikovaný a jemný štýl pred odvážnou a prehnanou výstrednosťou. Príliš odvážne kombinácie farieb, vzorov alebo doplnkov môžu byť príliš okázalé a odporujú zásadám jednoduchosti a elegancie.
  3. Príliš veľa zverejnení: Francúzsky štýl sa vo všeobecnosti drží skôr nenápadnej elegancie než príliš odhalených kúskov. Takže: sexy áno. Sexy nie. Príliš vysoké rozparky, hlboké výstrihy alebo obtiahnuté oblečenie sa tak môžu vnímať ako nevkusné alebo vulgárne.
Velký přehled francouzských značek kabelek, batohů i peněženek

Top francúzske značky kabeliek, batohov a peňaženiek

Ak teda uvažujete o kúpe módneho doplnku od niektorého z francúzskych výrobcov, určite môžete siahnuť po kabelke alebo taške Yves Saint Laurent, Chanel alebo Dior. Alebo sa môžete pozrieť na značky, ktorých meno možno nezáří tak jasne, ale ich kvalita a originálny dizajn sú porovnateľné. A v neposlednom rade za ne nezaplatíte toľko.