Módne pravidlá nosenie dámskych ľadviniek Módne pravidlá nosenie dámskych ľadviniek

Módne pravidlá nosenie dámskych ľadviniek

Dóra Csintalan

17. 03. 2024

Už nejaký čas patria medzi najväčšie hviezdy v oblasti módy a pravidelne sa objavujú na módnych prehliadkach. Ľadvinky sú jednoducho trendy. Máme pre vás tipy, ako nosiť ľadvinky a s čím ich kombinovať. Uvidíte, že si tento doplnok zamilujete alebo si ho dokonca obľúbite.

História dámskych ľadviniek

Trend ľadviniek dokazuje, že móda je späť. Táto malá taška na zips bola veľmi populárna už v 80. a 90. rokoch minulého storočia. Najmä divoká móda 90. rokov bola tomuto doplnku veľmi naklonená. Ak ste chceli byť štýloví, nosili ste džínsy, crop top a ľadvinku okolo bokov. Niektorí ju spestrili ponožkami v sandáloch. Ich úplný pôvod však siaha oveľa ďalej, než by si ktokoľvek z nás vedel predstaviť, až do 15. storočia. Vtedy sa nazývali "vrecká" a používali sa ako praktický úložný priestor na drobné predmety. Začiatkom nového tisícročia sa vnímanie ľadviniek úplne otočilo a začali sa považovať za symbol nevkusu. V dôsledku toho dopyt prudko klesol a tovar začal miznúť z pultov obchodov. V roku 2018 však ľadvinky nabrali druhý dych. A to dosť výrazne. Kým na začiatku si ich všímali výlučne nadšenci vintage štýlu, dnes ich nosia všetci vrátane celebrít, ako sú Kim Kardashian a Rihanna. A vo svojom portfóliu ich majú aj značky ako Louis Vuitton, Dior a Armani.

Módní pravidla pro nošení dámských ledvinek

Prečo si kúpiť ženskú ľadvinku

  • Sú štýlovým doplnkom a vyrábajú sa vo všetkých veľkostiach, tvaroch a farbách. Každá žena si nájde ľadvinku, ktorá stopercentne vyhovuje jej vkusu.
  • Majú všestranné využitie. Oceníte ich na dovolenke, na poznávacích výletoch, pri káve aj na večierkoch.
  • Môžete do nich uložiť všetky základné veci, ako je mobilný telefón, kľúče a peniaze.
  • Vaše ruky budú voľné. Už nemusíte nosiť tašku na predlaktí a dávať pozor, aby ste ju nezabudli. Ľadvinku máte vždy pri sebe a nemusíte nič kontrolovať.
  • Športujete? Ľadvinka na behanie alebo bicyklovanie je presne to, čo vám možno ešte chýba.
  • Sú dokonale variabilné. Môžete ich nosiť okolo bokov, pása alebo cez rameno.
  • Ľadvinka sa výborne hodí na koncerty a všade tam, kde je väčšia koncentrácia ľudí. Vaše cennosti budú predsa len vo väčšom bezpečí, ako keby ste ich mali v batohu.

Ako nosiť dámsku ľadvinku

Dámske ľadvinky ste si možno spájali predovšetkým so športovým štýlom. Skvele však vyzerajú aj s inak čisto elegantnými outfitmi.

Ľadvinka okolo pása je nesmrťelná klasika

Ste praktickí a máte ľadvinku na mobilný telefón alebo iné cennosti? Nemusíte s ňou vymýšľať žiadne zložitosti, ale stačí si ju staromódnym spôsobom pripnúť okolo pása. Ak poznáte svoj typ postavy, ľadvinku môžete skvele využiť na zvýraznenie svojich predností. Najmä ženy s pekne tvarovaným pásom naň môžu týmto spôsobom upozorniť. A s čím kombinovať ľadvinku okolo pása? Trendom je tepláková súprava. Spolu s teniskami a športovou ľadvinkou Nike môžete vytvoriť dokonalý outfit na voľný čas, ideálny aj na cestovanie. Keď si okolo pása zaviažete koženú ľadvinku, siahnite po elegantnejšom outfite. Vyskúšajte napríklad sexi bodycon šaty alebo chinos nohavice a tričko.

Ľadvinku cez rameno alebo ležérný štýl

Iný spôsob nosenia ľadvinky je cez jedno rameno. Najmä pri elegantnejšom vzhľade vyzerá tento spôsob nosenia oveľa lepšie. A ako ju skombinovať s oblečením? Šaty áčkového strihu alebo kvetinové šaty, prípadne džínsová bunda. To je ideálna kombinácia takmer na každú príležitosť. A náš tip na toto leto je skombinovať saténovú polodlhú sukňu s mikinou.

Ľadvinka naprieč ako moderný crossbody

Jedným z najhorúcejších trendov súčasnosti je crossbody ľadvinka. V súčasnosti vyzerá skôr ako malá kabelka než ako športový doplnok. S čím môžete kombinovať ľadvinku? Najštýlovejšie vyzerá cez sako alebo džínsovú bundu. Na koncert si ju dajte pod sako, ktoré by ideálne malo zostať rozopnuté, aby ľadvinka vynikla. Stačí pridať široké nohavice a môžete vyraziť.

Najkrajšie ženské ľadvinky na Kabelečkách

Výber je naozaj takmer neobmedzený, preto je dobré položiť si pred kúpou niekoľko otázok, napríklad aký materiál preferujete, aká veľkosť a farba vám vyhovuje alebo aký je váš rozpočet. A potom už zostáva len rozhodnúť sa pre konkrétnu značku. V prípade Kabelečky si môžete vybrať z celkom dvadsiatich siedmich výrobcov, ale päť z nich predsa len nejakým spôsobom vyniká.