BAGDAYS sú tu! A s nimi 15% zľava na všetko! V košíku zadajte zľavový kód BAGDAYS Do konca akcie zostáva 14h 25m

Zavrieť

Prehľad materiálov: canvas Prehľad materiálov: canvas

Prehľad materiálov: canvas

Dóra Csintalan

01. 11. 2023

Keď uvažujete o kúpe nového módneho doplnku, aké požiadavky by mal spĺňať? Jedinečnú textúru? Ľahkosť? Jednoduchá údržba? Možnosť recyklácie? A čo tak skombinovať všetko dohromady? Nie je to možné? Samozrejme, že je! Značky ako Sparwell, Katana a Mustang to vedia a stavili práve na takýto materiál. Kto vsadil na canvas.

Canvas je veľmi špecifický materiál a nie každý si k nemu našiel cestu. Ale tí, ktorí ho už majú doma, sa ho z mnohých dôvodov nevedia nabažiť. Je to skutočne univerzálny materiál, ktorý splní očakávania aj tých najnáročnejších.

Přehled materiálů: canvas 2
Přehled materiálů: canvas 1

Špecifika canvasu

Canvas materiál sa často používa v módnych doplnkoch, ako sú dámske kabelky, pánske tašky a peňaženky, a to najmä pre svoju odolnosť, trvanlivosť a jednoduchú údržbu. Zvyčajne sa vyrába z bavlny, ale existujú aj varianty z iných vlákien, ako je polyester alebo zmes týchto materiálov.

  • Odolnosť a trvanlivosť:Canvas je známe svojou schopnosťou odolávať opotrebovaniu a drsným podmienkam. To ocenia tí, ktorí uprednostňujú praktické a funkčné módne doplnky.
  • Textúra: Canvas má veľmi atypický povrch, ktorý dodáva doplnkom rustikálny a prírodný vzhľad. Textúra plátna môže byť hrubšia alebo jemnejšia v závislosti od typu a spracovania materiálu.
  • Farba a vzory: Okrem toho sa dá ľahko farbiť a zdobiť, čo značkám umožňuje experimentovať s rôznymi farbami a vzormi. To umožňuje vytvárať širokú škálu vzorov.
  • Vodotesnosť: niektoré typy canvasu sú upravené tak, aby boli vodotesné. To je užitočné najmä pre kabelky a aktovky do práce, ktoré sa často nosia v nepriaznivom počasí.
  • Ľahkosť: Canvas je pomerne ľahký materiál, takže je ideálne na nosenie ťažších predmetov, ktoré niečo vážia. Vyberte si preto napríklad väčšiu kabelku alebo cestovnú tašku z canvasu a uvidíte, ako sa vám bude zdať ľahšia.
  • Recyklovateľnosť: mnohé materiály canvasu sú prírodného pôvodu, a preto sa dajú recyklovať, čím sa znižuje vplyv na životné prostredie. A čo vy? Tiež aktívne bojujete za budúcnosť našej planéty?
  • Údržba:Canvas sa ľahko čistí a možno ho ošetrovať špeciálnymi prípravkami, aby si dlhodobo zachovalo svoj vzhľad.

Ako sa starať o módne doplnky z canvasu

Starostlivosť o plátenné módne doplnky je pomerne jednoduchá, ale správna starostlivosť pomôže zachovať ich vzhľad a trvanlivosť. Tu je niekoľko tipov, ako sa starať o plátenné kabelky, tašky a peňaženky.

  • Pravidelná starostlivosť: pravidelne čistite plátenné kabelky, tašky, batohy a peňaženky od prachu a nečistôt. Môžete na to použiť mäkkú kefku alebo hubku. Nezabudnite však, že niektoré plátenné materiály sú citlivejšie na vlhkosť, preto sa vyhnite namáčaniu a intenzívnemu čisteniu vodou, ak to nie je nevyhnutné. Dbajte tiež na to, aby ste materiál nedrhli intenzívne, inak sa poškodí vrchná štruktúra.
  • Ochrana pred vlhkosťou: ak máte príslušenstvo z plátna, ktoré nemá vodotesnú úpravu, nezabudnite, že by ste ho mali chrániť pred dažďom a vlhkým prostredím. Môžete tiež zvážiť impregnáciu špeciálnym textilným sprejom na ochranu plátna.
  • Starostlivosť o remienky a kovové príslušenstvo: ak máte príslušenstvo s kovovými časťami alebo kožené, starajte sa o ne podľa odporúčaní výrobcu. Koža si totiž vyžaduje pravidelnú údržbu a kovové časti sa musia udržiavať v suchu.

Značky vyrábajúce príslušenstvo z canvasu

V súčasnosti môžete v módnom priemysle nájsť širokú škálu materiálov. Niektoré značky uprednostňujú tradičné materiály, ako je prírodná koža, zatiaľ čo iné uprednostňujú minimalistické kombinácie so syntetickými povrchmi, ako je polyuretán alebo polyester. Plátno je určite najlepšie zaradiť do tretej skupiny, t. j. vintage a retro. A práve týmto smerom sa uberajú značky ako Sparwell a Mustang. A ktoré ďalšie?

Kabelky, batohy a tašky Greenwood, Lagen i Tommy Hilfiger

Medzi ďalšie značky, ktoré ponúkajú kolekcie z plátna, patria Greenwood, Lagen a Tommy Hilfiger. Všetky si zakladajú na funkčnosti a všetky lákajú na tento jedinečný materiál. vďaka tomu si môžete vybrať zo širokej ponuky rôznych typov pánskych a dámskych doplnkov a vybrať si ten, ktorý dokonale vyhovuje vášmu osobnému štýlu. Napríklad Tommy Hilfiger vytvoril Benni - cestovnú tašku, ktorá vás určite očarí na prvý pohľad. Spoločnosť Lagen má zasa neprehliadnuteľnú pánsku aktovku Lavin a Greenwood? Ten sa môže pochváliť aj cestovnou taškou - Lenones.

  • Pánska cestovná taška Tommy Hilfiger Benni - hnedá
  • Pánska cestovná taška Tommy Hilfiger Benni - hnedá
  • Pánska cestovná taška Tommy Hilfiger Benni - hnedá
  • Pánska cestovná taška Tommy Hilfiger Benni - hnedá