BAGDAYS sú tu! A s nimi 15% zľava na všetko! V košíku zadajte zľavový kód BAGDAYS Do konca akcie zostáva 9h 42m

Zavrieť

Babie leto alebo s akými módnymi doplnkami privítať jeseň Babie leto alebo s akými módnymi doplnkami privítať jeseň

Babie leto alebo s akými módnymi doplnkami privítať jeseň

Dóra Csintalan

10. 09. 2023

Skôr než sa nadobro rozlúčime s teplom, poslednými slnečnými lúčmi a zachumláme sa do kabátov a vlnených čiapok, môžeme si vychutnať prechodné obdobie, ktoré je vďaka príjemnej klíme a atmosfére prichádzajúcej jesene pre mnohých z nás najobľúbenejšie. Áno, hovoríme o babom lete. No vlastne hovoríme o módnych doplnkoch na babie leto.

Aj keď sú vonku stále príjemné teploty a tohtoročné babie leto bolo naozaj dobré, je vhodný čas na zmenu doplnkov z letných na jesenné. Babie leto vždy prináša svieži pohľad na jesennú klasiku, či už ide o kabelky alebo dokonca peňaženky. Tento rok kolekcie renomovaných značiek získali farebný nádych a na scénu sa vrátili rustikálne prvky. Všetky sa dajú ľahko kombinovať napríklad s romantickými potlačami hodvábnych šiat, nohavicových kostýmov a dokonca aj kožených čižiem nad kolená. A čo vy? Ešte ste neinvestovali do nového kúsku? Na čo ešte čakáte?

Babí léto aneb s jakými módními doplňky přivítat podzim 1
Babí léto aneb s jakými módními doplňky přivítat podzim 5
Babí léto aneb s jakými módními doplňky přivítat podzim
Babí léto aneb s jakými módními doplňky přivítat podzim 4

Ako na módne doplnky počas babieho leta

Babie leto je čas, keď začíname potrebovať trochu tej praktickosti. A kabelky a peňaženky sú kľúčové doplnky, ktoré nám to môžu pomôcť dosiahnuť. Nezabudnite však, že nie sú len funkčnými partnermi, ale aj skvelým spôsobom, ako vyjadriť svoj osobný štýl a dodať svojmu outfitu nádych elegancie.

  • Farby: v babom lete si vyberte svetlé a vzdušné odtiene, napríklad fuksiovú, ružovú alebo mätovú.
  • Štruktúra: kožené doplnky sú skvelou voľbou pre každú sezónu. Ak však chcete zmenu, môžete staviť aj na vzdušné materiály, ako je slama, rafia. Ak chcete zostať pri koži, určite si vyberte takú s hladšou štruktúrou. A drsnejšie povrchy si nechajte na jeseň a zimu.
  • Veľkosť: rovnako ako v lete, aj na začiatku jesene uprednostňujeme menšie a ľahšie formáty. Vyberajte si preto mini modely, ktoré sa ľahko nosia a sú kompaktnejšie.

Ako kombinovať módne doplnky počas babieho leta

Nezabudnite, že kľúčom k úspechu je kreativita. Módne doplnky môžu byť skvelým spôsobom, ako dodať vášmu oblečeniu osobitosť a eleganciu. Áno, babie leto rozhodne nie je len o praktických flanelkách a mikinách, ale aj o elegancii, ktorú môžete vzhľadom na príjemné počasie posunúť na samotný vrchol svojho módneho vkusu.

  • Kvetinové vzory: kvety? S romantickými módnymi doplnkami? Nie je to klišé? Vôbec nie. Netrápte sa tým. Naposledy sa pozrite na svoje letné šaty a doplňte ich rustikálnou kabelkou. A aby ste svetu ukázali, že viete, že sa blíži jeseň, môžete outfit doplniť členkovými čižmami alebo semišovou bundou.
  • Džínsy: džínsové nohavice sú skvelou voľbou, a to nielen na začiatok jesene. Dajú sa kombinovať na mnoho spôsobov, aby váš outfit získal jemnejší a ešte drsnejší vzhľad. Tento ležérny vzhľad je ideálny na prechádzky po meste alebo víkendové výlety.
  • Slamený klobúk: ďalším letným kúskom, ktorý sa nemusíte báť vytiahnuť zo skrine počas slnečných dní ani na začiatku jesene, je slamený klobúk. S rustikálnou kabelkou vytvorí dokonalý mladistvý a svieži vzhľad, ktorý bude ideálny na pikniky a víkendy v prírode.
  • Biele nohavice: a vlastne nielen nohavice, ale biele oblečenie všeobecne. Biela je farbou nevinnosti a čistoty a je to dokonalá farba na každú príležitosť. O tejto absolútnej farbe sme pre vás už napísali článok, ale určite stojí za to spomenúť jej čaro aj tu. A ak sa bojíte bielych nohavíc a toho, ako ľahko sa zašpinia, skúste to napríklad s blúzkou alebo šperkami v bielych odtieňoch.
  • Pletený pás a maxi šaty: maxi šaty sú skvelou voľbou na posledné teplé večery. A ak ich podčiarknete napríklad pleteným opaskom, dokonale zvýrazníte svoju postavu. A čo si k nim obliecť? Čo tak malú crossbody z brúsenej kože?
Babí léto aneb s jakými módními doplňky přivítat podzim 2