BAGDAYS sú tu! A s nimi 15% zľava na všetko! V košíku zadajte zľavový kód BAGDAYS Do konca akcie zostáva 14h 50m

Zavrieť

Ako sa starať o pánskou koženú tašku Ako sa starať o pánskou koženú tašku

Ako sa starať o pánskou koženú tašku

Dóra Csintalan

04. 11. 2023

Výber ideálnej pánskej koženej tašky je jedna vec. Ale udržať ju ako novú je druhá vec. Kožené materiály dokážu odolávať opotrebovaniu a vydržia mnoho sezón, ale to nič nemení na skutočnosti, že všetko, čo používame, sa časom opotrebuje. Preto je dobré sa o svoje módne doplnky pravidelne starať.

Pánske kožené tašky budú vždy obľúbené nielen ako praktický doplnok, ale aj ako skutočne nadčasový kúsok. A rozhodne to nie je trend posledných rokov. Prvé zmienky o používaní kožených tašiek pochádzajú už zo starovekého Egypta, kde sa vyrábali z látky aj kože a slúžili na ukladanie cenností a osobných vecí. Prvé pánske tašky, nazývané loculus, sa objavili v Rímskej ríši a často boli vyrobené z kože. Muži ich nosili cez plece alebo si ich pripínali k opasku a používali ich na nosenie peňazí. V stredoveku sa vyrábali z kožušín, kože a iných prírodných materiálov a používali sa na prenášanie predmetov na cestách. Potom, počas renesancie, sa kožené tašky začali stávať tým, čo poznáme dnes, teda módnym artiklom. V 20. storočí sa definitívne stali symbolom elegancie a luxusu. A vznikli aj ikonické dizajny, ako napríklad brašňa alebo aktovka. Dnes sú pánske kožené tašky dostupné v rôznych štýloch, tvaroch a farbách a používajú sa ako módne doplnky, ktoré vyjadrujú osobný štýl a vkus nositeľa.

Jak pečovat o pánskou koženou tašku 2

Ako sa starať o koženú tašku

Starostlivosť o koženú tašku je základným krokom k jej dlhšej životnosti a zachovaniu jej šarmu. Správna údržba zabezpečí, že taška bude aj naďalej vyzerať skvele a bude tiež menej náchylná na akékoľvek nežiaduce vplyvy. Ako na pravidelnú údržbu, ako aj prípadné čistenie od nečistôt?

Čistenie

Základom celkovej starostlivosti je pravidelné čistenie. Používajte mäkkú špongiu alebo handričku navlhčenú teplou vodou. Jemne zotrite nečistoty a prach. Ak sa na vrecku objavia škvrny, skúste ich zotrieť vlhkou handričkou. Určite nikdy nepoužívajte tvrdé špongie alebo abrazívne čistiace prostriedky, ktoré by mohli poškodiť povrch.

Ochrana

Kožená taška by rozhodne nikdy nemala byť celá vo vode. Ak je taška namočená, nechajte ju prirodzene vyschnúť pri izbovej teplote. Nepoužívajte žiadne umelé zdroje tepla, ako sú fény alebo radiátory. Mohlo by to spôsobiť deformáciu kože. Vyhnite sa tiež slnečnému žiareniu, ktoré by mohlo poškodiť farbu. Starostlivosť o pánsku koženú tašku si vyžaduje trpezlivosť a starostlivosť, ale stojí to za to.

Ošetrenia

Ošetrujte koženú tašku so špeciálnou starostlivosťou. Existujú rôzne krémy a impregnácie, ktoré zabezpečia, že kožená taška zostane mäkká a chránená. Aplikujte ošetrenie podľa pokynov na obale a nechajte ho dôkladne vsiaknuť. Koža si jednoducho vyžaduje svoj čas.

Ukladanie

Ak sa taška nepoužíva, uložte ho do obalu, aby ste zabránili kontaktu s prachom a vlhkosťou. Je tiež dobré vložiť vnútornú výplň, napríklad novinový papier, aby sa zachoval jej tvar.

Doplnky

Pravidelne tiež kontrolujte, či sú kovové prvky, remienky a ostatné časti koženej tašky v dobrom stave. Akékoľvek poškodenie by ste mali čo najskôr opraviť. Drobné opravy si určite môžete urobiť doma. Zhrdzavené časti alebo väčšie ošetrenia môžete riešiť v obchode, ktorý sa špecializuje na kožené výrobky.

Jak pečovat o pánskou koženou tašku 1

Značky pánskych tašiek z kožených materiálov

Či už dávate prednosť triezvemu a klasickému vzhľadu, alebo chcete byť extravagantní, existuje množstvo značiek, ktoré sa zameriavajú na špecifický dizajn a typ prírodnej kože.Vybrali sme 4 výrobcov, ktorí sú veľmi špecifickí svojím štýlom a určite zaujmú každého.