Veľká zľava 20% na doplnky Bellicci a Sparwell! V košíku zadajte zľavový kód BESP20 Do konca akcie zostáva 3d 15h 53m

Zavrieť

Ako čistiť kovové prvky na módnych doplnkoch Ako čistiť kovové prvky na módnych doplnkoch

Ako čistiť kovové prvky na módnych doplnkoch

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

29. 05. 2023

Kovové detaily sú povestnou čerešničkou na torte každého módneho doplnku. Môžu byť elegantnou ozdobou aj tvrdým partnerom. Ale rovnako ako im môžu niečo pridať, môžu im aj ubrať na kráse. A to vtedy, ak sa o ne nestarajú a časom stratia svoj povestný lesk.

Kovové prvky môžu byť vyrobené z rôznych materiálov, napríklad z nehrdzavejúcej ocele, mosadze alebo hliníka, a ich povrchová úprava môže byť lesklá alebo matná. Nerezová oceľ je jedným z najobľúbenejších materiálov pre kovové prvky. Dlhodobo si zachováva svoj lesk. Okrem toho je aj pomerne tvárna, takže sa dá použiť na takmer akýkoľvek tvar a dizajn. Ďalším často používaným materiálom je mosadz. Mosadzné prvky poskytujú teplejší a vintage vzhľad. Tento materiál sa tiež ľahko kombinuje s inými materiálmi, ako je koža alebo textil. Zlaté a strieborné prvky sú tradičnou voľbou pre módne doplnky s luxusným a sofistikovaným vzhľadom.

Ako na to

Tašky, kabelky a iné módne doplnky s kovovými prvkami dodávajú eleganciu a štýl. Doplnky, ako sú spony, zipsy alebo retiazky, zohrávajú dôležitú úlohu v celkovom vzhľade. Aby však vaša taška alebo kabelka vyzerala stále skvele, je nevyhnutné sa o kovové časti pravidelne starať a udržiavať ich v čistote. Sú totiž často vystavené rôznym vonkajším vplyvom, ktoré spôsobujú ich znečistenie a stratu lesku. Na zachovanie pôvodného vzhľadu sú dôležité správne postupy a vhodné čistiace prostriedky. Nižšie sme pripravili krátky návod, ako na to.

Jak čistit kovové prvky na módních doplňcích 2

Čo potrebujete:

  • Utierka s jemnou textúrou alebo utierka z mikrovlákna
  • Jemný čistiaci roztok (napríklad tekuté mydlo alebo špeciálny čistiaci prostriedok určený špeciálne na kovy)
  • Misa s teplou vodou
  • Zubná kefka

Ako postupovať:

  • Do misky s teplou vodou pridajte malé množstvo čistiaceho prostriedku. Je dôležité, aby čistiaci prostriedok nebol príliš agresívny a neobsahoval abrazívne látky, ktoré by mohli poškodiť povrch kovu.
  • Kovové prvky je dobré pred čistením pripraviť. Prípadné nečistoty a prach odstráňte handričkou alebo prachovkou. Pozorne sa zamerajte na oblasti okolo spojov alebo rôznych otvorov.
  • Namočte zubnú kefku do pripraveného roztoku a začnite jemne čistiť kovové prvky. Vyhnite sa nadmernému treniu alebo nárazom, ktoré by mohli spôsobiť poškodenie.
  • Po skončení čistenia namočte handričku alebo utierku do čistej vody a kovové prvky dôkladne utrite.
  • V ideálnom prípade na záver použite impregnačný prostriedok na kovy, ktorý ich ochráni pred oxidáciou, stratou lesku a inými vplyvmi

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Píše od roku 2016 a jej láska k móde sa začala prejavovať už v detstve, keď už túžila bojkotovať každú módu zo začiatku deväťdesiatych rokov. Zameriava sa najmä na písanie čl§nkov, ale píše aj prípadové štúdie a elektronické knihy. Jej najväčšou inšpiráciou je Francúzsko a Škandinávia.