BAGDAYS sú tu! A s nimi 15% zľava na všetko! V košíku zadajte zľavový kód BAGDAYS Do konca akcie zostáva 2d 8h 58m

Zavrieť

Ako sa správne zbaliť do príručnej batožiny Ako sa správne zbaliť do príručnej batožiny

Ako sa správne zbaliť do príručnej batožiny

Dóra Csintalan

11. 07. 2023

Výber ideálneho kufra na dovolenku je jedna vec. Ale efektívne balenie, aby ste čo najlepšie využili každý centimeter, je druhá vec. Dnes sa s vami podelíme o jednoduchý návod, ako na to. A, samozrejme, aj niekoľko tipov na najlepšiu príručnú batožinu

Dovolenka, predĺžené víkendy a cestovanie vo všeobecnosti sú zážitky, na ktoré sa väčšina z nás vždy teší. Ale predtým, ako sa na palube rozsvieti ikona bezpečnostného pásu, naštartujú motory a vy sa vydáte v ústrety novým dobrodružstvám, musíte sa zbaliť. A niekedy sa vám do príručnej batožiny musí zmestiť všetko. Kedysi boli naše možnosti trochu väčšie, ale s príchodom koruny a úpadkom mnohých leteckých spoločností prijali letecké spoločnosti nové opatrenia, ktoré zahŕňajú zmenu rozmerov práve príručnej batožiny. A rozhodne nie v náš prospech. Takže sme sa všetci museli trochu uskromniť. Ale to je v poriadku. Pretože tí, ktorí nechcú, nájdu dôvody, ale tí, ktorí chcú, nájdu spôsoby. A my máme niekoľko spôsobov.

Jak si správně zabalit do příručního zavazadla 1

Ako si zbaliť všetko do jedného kufra

Príprava

  • Predtým, ako sa začnete baliť, odporúčame vám zistiť, aké sú pravidlá pre príručnú batožinu vašej leteckej spoločnosti. Pravdou je, že sa vo všeobecnosti veľmi nelíšia, ale môžu mať drobné odchýlky, najmä v povolených rozmeroch. Ušetríte si tak neskoršie komplikácie na letisku.
  • Dôležité dokumenty, ako je cestovný pas, letenka, rezervácia hotela atď., si uložte do malých oddelených vreciek v kufri alebo ideálne do kabelky. Áno, chceme vám pomôcť pri balení, ale verte, že váš malý kufor bude aj potom plný a nechcete sa v ňom prehrabávať na letisku.

Usporiadanie vecí

  • A tu sa dostávame k tomu najdôležitejšiemu. Uloženie a usporiadanie vecí v batožine je prvoradé. V skutočnosti správnym zložením a využitím priestoru môžete získať ďalší priestor, čo ocení každý, kto niekedy cestoval s malým kufro
  • Začnite s najväčšími kusmi oblečenia a zrolujte ich. Áno, zrolujte ich do roliek. Táto forma balenia má dve obrovské výhody. Dobre zrolované oblečenie nakoniec nikdy nezaberie toľko miesta ako klasické zložené. A je oveľa menej náchylné na pokrčenie. To uvidíte neskôr napríklad na tričkách.
  • Popri najväčších položkách myslite aj na obuv. Tie je jednoznačne najlepšie zastrčiť, ak ide napríklad o papuče alebo sandále. Ak si balíte tenisky, uložte ich do kufra tak, aby zaberali čo najmenej miesta, t. j. oproti sebe. Pokiaľ ide o obuv, myslite aj na čistotu kufra. Pravdepodobne si neberiete úplne nové modely, ale topánky, ktoré ste už nosili. Preto ich pred balením vložte do samostatnej nádoby alebo aspoň umyte podrážky, aby nezašpinili ostatné veci v batožine.
  • Na čistotu a hygienu by ste mali myslieť napríklad aj pri balení spodnej bielizne alebo plaviek. Tieto veci si zaslúžia svoj vlastný priestor.
  • Kozmetiku vložte do priehľadnej uzatvárateľnej nádoby. Nezabudnite ju tiež zabaliť ako jednu z posledných položiek a nechajte ju úplne navrchu. Ak si kufor nekontrolujete a neprechádzate s ním cez bezpečnostnú kontrolu (čo sa stáva pri príručnej batožine), nebudete ho musieť zdĺhavo hľadať. A predtým, ako ho zabalíte, nezabudnite z obalu vyfúknuť prebytočný vzduch. Stačí, ak tesne pred zatvorením zľahka zatlačíte rukami na obal a máte hotovo.
  • Elektronika, rovnako ako kozmetika, by sa mala baliť ako posledná. Platia pre ňu rovnaké pravidlá a musíte ju vybrať počas letiskovej kontroly. Je tiež lepšie skontrolovať napríklad stav batérií.

Organizácia ostatných náležitostí

  • Cennosti, knihy a ďalšie predmety by mali byť v ideálnom prípade umiestnené v samostatných vreckách. Ak ich necháte v hlavnom priestore batožiny, aspoň sa uistite, že sa nepoškodia a zabaľte ich napríklad do oblečenia. A ak ani tam nemáte miesto, skúste napríklad vnútorné strany topánok. Verte, že skvele poslúžia ako ďalší priestor, ktorý môžete využiť aj ako bezpečnú ochranu všetkých vašich cenností.
  • V neposlednom rade sa uistite, že obsah vašej batožiny je dobre zabezpečený, aby sa neposunul, alebo v horšom prípade nezničil vaše veci.

Jeden favorit na závěr

Škrupinový kufor Benetton. To je pre nás číslo jedna. Tento krásavec v sebe spája funkčnosť, spoľahlivosť, bezpečnosť a dizajn, a to oceňujeme. S rozmermi 55 x 40 x 20 cm spĺňa požiadavky väčšiny dopravcov v maximálnych rozmeroch a je vyrobený z mimoriadne pevného materiálu ABS, ktorý je veľmi odolný a vhodný aj na tie najnáročnejšie cesty. Kufrík má štyri kolieska, ktoré sa môžu otáčať o 360 stupňov, teleskopickú rukoväť a kombinovaný zámok TSA. Vnútorný priestor je praktický a ponúka dve oddelené priehradky so zipsami a s popruhmi.

  • Kabínový cestovný kufor United Colors of Benetton Aura S - čierna
  • Kabínový cestovný kufor United Colors of Benetton Aura S - čierna
  • Kabínový cestovný kufor United Colors of Benetton Aura S - čierna
  • Kabínový cestovný kufor United Colors of Benetton Aura S - čierna