Veľká zľava 20% na doplnky Bellicci a Sparwell! V košíku zadajte zľavový kód BESP20 Do konca akcie zostáva 6d 5h 1m

Zavrieť

Zoznámte sa: francúzska značka Pierre Cardin Zoznámte sa: francúzska značka Pierre Cardin

Zoznámte sa: francúzska značka Pierre Cardin

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

02. 01. 2023

Dnes sa pozrieme na veľmi obľúbenú francúzsku značku Pierre Cardin. Snom jej zakladateľa bolo vytvoriť kvalitnú a cenovo dostupnú módu, ktorá by sa mohla porovnávať s módou svetoznámych návrhárov. A to je to, čo zakladateľ Pierre Cardin robí dodnes. Štýlové a kvalitné doplnky Pierre Cardin zdobia prehliadkové móla aj šatníky mnohých našich spokojných zákazníkov. A čo stojí za vznikom tejto svetoznámej značky?

O zakladateľovi

Zakladateľom značky Pierre Cardin je svetoznámy módny návrhár, ako inak ako Pierre Cardin. Narodil sa v roku 1922 v talianskom meste San Biagio, ale vo veku 23 rokov sa presťahoval do Paríža. Hneď potom sa stal prvým asistentom dizajnéra značky Dior. Učil sa od najlepších. Preslávil sa najmä tým, že vytváral módu pre ľudí, ktorí nepatrili medzi najbohatších, tzv. mestskú módu. Vždy zastával zásadu, že aj ľudia, ktorí nie sú obzvlášť bohatí, majú právo obliekať sa výrazne a zaujímavo. Napriek tomu jeho návrhy nie sú o nič horšie a inšpiroval sa aj takými osobnosťami ako Karl Lagerfeld a Stella McCartney. Už takmer 30 rokov pôsobí Pierre Cardin aj ako veľvyslanec UNESCO a od roku 2009 ako veľvyslanec dobrej vôle FAO.

História značky

Pierre Cardin založil svoju vlastnú spoločnosť v roku 1950 a o dva roky neskôr predstavil svoju prvú kolekciu. V roku 1953 sa stal členom prestížneho francúzskeho združenia Chambre Syndicale de la Haute Couture. V roku 1959 ako prvý vytvoril kolekciu určenú priamo na predaj a nosenie. Začal tak "revolúciu" vo svete haute couture, ktorú svojím prístupom priblížil verejnosti. Ako zakladateľ značky sa mohol pochváliť mnohými oceneniami a vyznamenaniami rôznych vysokých rádov. Od roku 1977 bol niekoľkokrát ocenený aj "zlatým náprstkom". Hoci od jej založenia uplynulo už veľa rokov, značka Pierre Cardin si stále drží svoje miesto vo svete módy, kráča s dobou a prispôsobuje a rozširuje svoj sortiment k maximálnej spokojnosti svojich verných zákazníkov.

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Písanie je jej vášnou už od detstva. Profesionálne sa písaniu venuje od roku 2017. Zaujímajú ju najmä témy týkajúce sa módy a životného štýlu. Jej hlavným zameraním je nielen e-mailový marketing. Snaží sa, aby jej články a texty boli pútavé, prínosné a zároveň zábavné.