BAGDAYS sú tu! A s nimi 15% zľava na všetko! V košíku zadajte zľavový kód BAGDAYS Do konca akcie zostáva 13h 39m

Zavrieť

Zo sveta kabeliek - top10 pravidiel Zo sveta kabeliek - top10 pravidiel

Zo sveta kabeliek - top10 pravidiel

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

17. 12. 2022

Kabelky, naše každodenné spoločníčky. Sú malé, veľké, farebné aj minimalistické. Je však niekoľko vecí, ktoré o nich možno neviete. Neničte si celkový outfit tým, že nebudete kabelku správne nosiť alebo sa o ňu starať. Ich nosenie nie je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. Tu je teda 10 základných pravidiel, ktoré vám neprinesú ďalšie faus pax.

1. Správna veľkosť je základ

Niet pochýb o tom, že veľkosť kabelky je vhodné vyberať podľa príležitosti, na ktorú sa chystáte. To však nie je všetko. V skutočnosti musíte veľkosť kabelky prispôsobiť aj svojmu typu postavy. Čo to znamená? Napríklad drobná, nízka žena nebude vyzerať dobre s objemnou kabelkou. Alebo že by sa vyššie ženy plnej postavy mali vyhýbať titulným kabelkám. Znie to rozumne, však? Preto je vždy dobré si pred kúpou kabelku osobne vyskúšať alebo (jednoduchšie) skontrolovať jej rozmery na webovej stránke.

2. Poriadok musí byť

Kabelka musí byť krásna nielen zvonku, ale dôležité je aj to, čo je vnútri. Využívate všetky vrecká? Máte v kabelke organizér? Udržiavate ho vždy uprataný? Vy nie? Potom to musí byť neporiadok. Poriadok v kabelke nie je len veľmi praktická vec, aby ste sa vyhli neustálemu prehrabávaniu, ale aj odraz vašej osobnosti. V skutočnosti je pravdepodobné, že život majiteľky kabelky bude rovnako chaotický a neorganizovaný.

3. Skôr kvalita ako kvantita

Preč sú časy, keď bolo cool mať veľa kabeliek rôznych veľkostí, farieb a vzorov. Dnešné ženy čoraz viac uprednostňujú kvalitné a drahšie kabelky, ktoré sa dajú kombinovať s mnohými outfitmi. A my sme za to radi! Navyše, topánky už nemusia ladiť s kabelkou. Naopak, každá nezvyčajná kombinácia je vítaná. A preto si dovolíme povedať: "Dámy, kúpte si menej kvalitnú, univerzálnu kabelku a nebojte sa s ňou experimentovať."

4. Vyhoďte fejky

Kvalitná kabelka nemusí stáť desiatky tisíc. V našej ponuke nájdete aj kúsky, za ktoré sa nemusíte hanbiť a vydržia vám roky. Prečo si teda kupovať napodobeninu? Zbavte sa ich nadobro a doplňte svoju zbierku kabeliek oveľa kvalitnejšími kúskami, aj keď nie tak známych značiek. Pozrite si naše obľúbené kabelky Hexagon a Facebag, neurobíte chybu a vaša peňaženka vám poďakuje.

5. Topánky už nemusia ladiť s kabelkou

Že kabelka a topánky musia mať rovnaký odtieň? To už nie je pravda. Touto kombináciou samozrejme nemôžete nič pokaziť, ale nebojte sa experimentovať. Pre začiatok, napríklad kombinácia čiernej a bielej nikdy nesklame. A pre tých odvážnejších neexistujú žiadne obmedzenia. Viac informácií o tom, ako zladiť kabelku, nájdete aj v našom článku.

6. Čistota je základ

Či už si zaobstaráte lacnejšiu alebo drahšiu kabelku, koženú alebo syntetickú, každá z nich potrebuje správnu starostlivosť. Preto kabelku pravidelne čistite, uchovávajte ju v ochrannom puzdre a dbajte na to, aby sa nepomačkala.

7. S  kabelkou kdekoľvek

Buďte dáma a nepúšťajte kabelku z ruky. So širokým výberom elegantných, ležérnych, formálnych alebo športových kabeliek máte vyhraté. Kabelku môžete nosiť takmer ku každému oblečeniu.

8. Nenoste v kabelke zbytočné veci

Pravdepodobne s nami budete súhlasiť, že preplnená kabelka nevyzerá príliš príťažlivo. Ak si aj napriek tomu potrebujete vziať so sebou viac vecí, vezmite si väčšiu kabelku, aby sa vám do nej všetko bez problémov zmestilo. A čo malé kabelky? Uistite sa, že sa do nich zmestia aspoň základné veci, ako je telefón, kľúče, peniaze a doklady.

9. Noste kabelku správne

Každá kabelka je iná. Jeden je väčší, druhý menší. Niektoré si hodíte cez plece, iné nosíte v ruke a tak ďalej. Ak na kabelke nájdete menší popruh, rozhodne sa neodporúča nosiť ju cez rameno, ale skôr v ruke. Na druhej strane, ak je popruh dlhší, odporúča sa nosiť kabelku cez rameno alebo krížom cez telo.

10. Dolaďte kabelku k outfitu

Už vieme, že kabelka nemusí vždy ladiť s topánkami. Dôležité však je, aby ladil so zvyškom oblečenia. Preto je vždy dobré používať farby alebo odtiene, ktoré spolu ladia. To isté platí aj pre materiály.

Pomohli sme vám? Dúfame, že áno. Potom si poďme kúpiť novú kabelku.

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Písanie je jej vášnou už od detstva. Profesionálne sa písaniu venuje od roku 2017. Zaujímajú ju najmä témy týkajúce sa módy a životného štýlu. Jej hlavným zameraním je nielen e-mailový marketing. Snaží sa, aby jej články a texty boli pútavé, prínosné a zároveň zábavné.