Top plážové kabelky z roku 2023 Top plážové kabelky z roku 2023

Top plážové kabelky z roku 2023

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

18. 05. 2023

Ak sa chystáte stráviť leto pri mori alebo pri bazéne, nezabudnite na jeden dôležitý doplnok: plážovú tašku. Je to veľmi praktický spoločník a dokáže vášmu outfitu dodať ten správny šmrnc. Poďme sa teda pozrieť na to, ako si vybrať tú správnu, ako aj na niekoľko tipov na značky, z ktorých si môžete vybrať na rok 2023.

Rok 2023 v znamení elegancie a tradície

Tohtoročná módna kolekcia ponúka množstvo plážových tašiek rôznych farieb, veľkostí a tvarov. Módni návrhári sa však rozhodli vrátiť ku koreňom a stavili predovšetkým na ženskú eleganciu a tradičné materiály a strihy. Plážovú tašku predsa nebudete nosiť len na lehátko a z lehátka. Bude aj vašou vernou spoločníčkou v plážovom bare alebo na ceste horúcimi ulicami miest a letovísk. Keďže plážová taška je tiež kúsok, ktorý sa počas letnej dovolenky často používa, je najlepšie na nej nešetriť a zaobstarať si naozaj kvalitnú. Samozrejme, vyššia cena neznamená automaticky kvalitný tovar. Ak však hľadáte plážovú tašku, ktorú budete používať niekoľko sezón po sebe, rozhodne sa nebojte trochu si priplatiť. Čo je ešte dôležité?

  • Veľkosť a kapacita: skôr ako sa rozhodnete pre konkrétnu plážovú tašku, zvážte, koľko vecí budete na pláži potrebovať. Ak sa chystáte siahnuť len po knihe a opaľovacom kréme, postačí vám menšia kabelka s jednou hlavnou priehradkou. Ak však plánujete stráviť na pláži celý deň a potrebujete si so sebou vziať uterák, plavky, oblečenie a ďalšie drobnosti, vyberte si priestrannejšiu kabelku s viacerými vreckami a priehradkami na organizáciu.
  • Materiál: Plážová taška by mala byť určite vyrobená z odolných materiálov, ktoré ľahšie odolávajú piesku, vode a slnečnému žiareniu. Mala by byť aj ľahko umývateľná, aby sa z nej dali ľahšie odstrániť prípadné škvrny od opaľovacieho krému alebo piesku.
  • Dizajn a štýl: Vyberte si takú, ktorá zodpovedá vášmu osobnému vkusu a štýlu. Od farebných a vzorovaných kabeliek až po elegantné a minimalistické možnosti, tu sa rozhodne nemusíte obmedzovať. Myslite aj na praktické prvky, ako sú zipsy, vrecká na drobnosti alebo nepremokavé vnútorné materiály.

Taška nielen na vodu

Ak si dobre vyberiete plážovú tašku, určite nebude slúžiť len ako módny doplnok k vode. Môžete ju nosiť v lete aj do mesta alebo na výlety. Je to jednoducho obojživelník. Navyše, ak si vyberiete takú so zipsom, nemusíte sa obávať žiadnych nešťastí v podobe stratených mincí alebo lesku na pery. Veľká plážová taška je tiež veľmi praktická. Už nemusíte nosiť uterák a fľašu s vodou v rukách alebo kľúče a telefón vo vreckách. Do tejto tašky si môžete napchať naozaj všetku výbavu a vytvoriť si s ňou trendy letný vzhľad. Napríklad jednofarebnú, teda tón v tóne. Svetlejšiu plážovú tašku skombinujte s nahými šatami a sandálmi. Ak outfit doplníte zlatými alebo prírodnými doplnkami, váš vzhľad bude dokonalý. Ak máte naopak náladu na "divočinu", noste plážovú tašku s roztrhanými džínsovými šortkami a topom alebo vrchným dielom plaviek vo výraznej oranžovej alebo inej žiarivej farbe. Pridajte žabky a môžete vyraziť na dovolenku!

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Píše od roku 2016 a jej láska k móde sa začala prejavovať už v detstve, keď už túžila bojkotovať každú módu zo začiatku deväťdesiatych rokov. Zameriava sa najmä na písanie čl§nkov, ale píše aj prípadové štúdie a elektronické knihy. Jej najväčšou inšpiráciou je Francúzsko a Škandinávia.