BAGDAYS sú tu! A s nimi 15% zľava na všetko! V košíku zadajte zľavový kód BAGDAYS Do konca akcie zostáva 1d 22h 29m

Zavrieť

Top pánske cestovné tašky na rok 2023 Top pánske cestovné tašky na rok 2023

Top pánske cestovné tašky na rok 2023

Dóra Csintalan

10. 07. 2023

O výbere kufra a batohu na víkend sme už na našom blogu písali. Čoraz viac mužov však dáva prednosť cestovným taškám na kratšie cesty, ktoré sú funkčné a štýlové zároveň. Áno, v posledných rokoch sa roztrhlo vrece s väčšími koženými taškami. Ako si však vybrať tú najpraktickejšiu? Aké dizajny ponúkajú rôzne značky? A do akého materiálu investovať? My to vieme!

Aký typ?

Existuje niekoľko štýlov a typov cestovných tašiek a vždy záleží na vašich individuálnych potrebách a preferenciách. Nižšie sme zostavili zoznam tých najobľúbenejších, ktoré dominujú už ro

  • Duffelová taška: je zvyčajne vyrobená z odolného materiálu. Má jednu hlavnú priehradku a niekoľko menších vreciek vo vnútri. Sú skvelou voľbou na kratšie výlety alebo športové aktivity.
  • Cestovná taška cez rameno: tento typ tašky je často vyrobený z kvalitnej kože alebo iného odolného materiálu. Je vhodná pre mužov, ktorí uprednostňujú elegantný a štýlový vzhľad. Vo väčšine prípadov majú viacero priehradiek a ľahko zvládnu viacdňové výlety, keď potrebujete efektívne uložiť viac vecí. Ich výhodou je aj to, že vám nechajú voľné ruky.
  • Cestovná príručná taška: väčšia príručná taška je ďalšou možnosťou, ako sa zbaliť na viac dní. Podobne ako tašky cez rameno sa často vyrába v koženom vyhotovení, ktoré jej dodáva elegantný a konzervatívny vzhľad. Taška do ruky však ešte viac pozdvihla svoju elegantnosť vďaka menej športovému postoju. jedinou nevýhodou je neustále zamestnávanie jednej ruky.

Z akého materiálu?

Materiál tašky opäť vyberajte podľa preferencií, ale aj podľa praktickosti a činnosti, pri ktorej ju budete používať. Ak často cestujete na služobné cesty, vyberajte si medzi reprezentatívnymi, ako je koža alebo koženka. Ak sa naopak chystáte na športovejšie výlety, vyberte si syntetické materiály.

  • Polyester: polyesterové tašky sú ľahké a zvyčajne nepremokavé. Sú ideálne na cestovanie v drsných podmienkach, pretože ľahko odolávajú opotrebovaniu a poškodeniu.
  • Koža: koža je klasický materiál pre cestovné tašky. Je odolná, štýlová a časom získava patinu. Navyše si môžete vybrať z mnohých druhov vrátane hovädzej kože, byvolej kože, nubuku alebo semišu.
  • Cordura: Cordura je veľmi odolný nylonový materiál, ktorý je obľúbený pre svoju vysokú odolnosť proti roztrhnutiu a opotrebovaniu. Často sa používa na výrobu outdoorových tašiek, ale napríklad aj batohov.
  • Mikrovlákno: Mikrovlákno je mäkký a ľahký materiál, ktorý je odolný voči vlhkosti. Je vhodný napríklad na tašky, ktoré si vyžadujú jednoduchú údržbu alebo odolnosť voči škvrnám.

Aký design?

V súčasnosti si môžete vybrať z naozaj širokej ponuky rôznych dizajnov. Značky ponúkajú všetko od vintage štýlov až po minimalistické štýly, a to vždy s ohľadom na potreby svojich zákazníkov.

  • Klasický dizajn: jednoduché a minimalistické tašky sú obľúbené pre svoju čistú a elegantnú estetiku. Často sú vyrobené z kvalitného materiálu, ako je koža alebo plátno, a majú veľmi jednoduché línie.
  • Vintage štýl: Tašky v retro štýle sú čoraz populárnejšie. Tieto dizajny sú inšpirované módnymi trendmi minulosti.
  • Športový dizajn: športové cestovné tašky sú obľúbené u aktívnych mužov. Môžu mať dynamický vzhľad, používajú technické materiály a bývajú vybavené rôznymi popruhmi, vreckami, odolnými zipsami a ďalšími funkčnými prvkami.
  • Armádny dizajn: dizajny inšpirované vojenským alebo outdoorovým štýlom sú často vyhľadávané pre svoju robustnosť a funkčnosť. Tieto tašky majú často praktické vrecká a sú vyrobené z odolných materiálov.
  • Minimalistický dizajn: s rozvojom technológií sa objavujú moderné a minimalisticky vyzerajúce tašky. Tie majú futuristický vzhľad, s portami na nabíjanie USB, polstrovanými priehradkami na notebook a ďalšími modernými doplnkami.
Top pánské cestovní tašky pro rok 2023 3
Top pánské cestovní tašky pro rok 2023 1
Top pánské cestovní tašky pro rok 2023 4