Veľká zľava 20% na doplnky Bellicci a Sparwell! V košíku zadajte zľavový kód BESP20 Do konca akcie zostáva 5d 17h 33m

Zavrieť

Top kabelky zo syntetických materiálov Top kabelky zo syntetických materiálov

Top kabelky zo syntetických materiálov

Dóra Csintalan

05. 01. 2024

Pravá koža má vo svete módy neodmysliteľnú úlohu. V posledných dekádach sa ale do popredia dostali aj syntetické materiál, ktoré majú tiež veľa výhod a ich využitie je široké. Prečo teda nesadiť na kabelku z nylonu alebo polyesteru? Ktoré značky o výhodách týchto doplnkov vedia najviac? A ako sa o tieto materiálov starať?

Výber kabelky zo syntetických materiálov kombinuje výhody, ktoré sú pre mnohých z nás nezanedbateľné. Ba dokonca niekedy aj rozhodujúce. Syntetické materiály, ako je polyuretán, vinyl, polyester alebo nylon, často ponúkajú lacnejšiu alternatívu kabelky v porovnaní s tými koženými. Ďalším dôležitým faktorom je odolnosť. Syntetika je totiž odolnejšia voči vlhkosti a opotrebovaniu celkovo. Variabilita designov je ďalším neprehliadnuteľným aspektom. Syntetické materiály ponúkajú oveľa širšiu škálu farieb, textúr a vzorov, čo umožňuje výrobcom vytvárať moderné, extravagantné a nevšedné doplnky. A v neposlednom rade je tu ekologický faktor. Výroba syntetických materiálov má často menší vplyv na životné prostredie, než výroba kože, ktorá môže byť spojená s procesmi ako je garbiarstvo a farbenie, ktoré môžu znečisťovať životné prostredie.

Top kabelky ze syntetických materiálů
Top kabelky ze syntetických materiálů
Top kabelky ze syntetických materiálů

Druhy syntetických materiálov kabeliek

Pri výbere syntetického materiálu pri kabelke je dôležité zvážiť vlastnosti, ktoré sú pre vás najdôležitejšie. Je to odolnosť voči vlhkosti, estetika, hmotnosť, či cenová dostupnosť? Každý materiál má svoje výhody a nevýhody, či už ide o vzhľad, údržbu alebo cenovú reláciu, a preto je dobré vyberať podľa individuálnych preferencií a potrieb. A z akých materiálov teda vyberať?

Kabelky z nylonu

Nylon je veľmi populárny syntetický materiál, známy svojou pevnosťou aj odolnosťou voči vode. Kabelky z nylonu sú navyše ľahké a ľahko sa čistia, čo je vhodné pre všetky ženy, ktoré hľadajú praktický a funkčný doplnok.

Kabelky z polyesteru

Na trhu sú tiež kabelky z polyesteru, ktorý je ľahký, odolný a poddajný, ale aj najmenej podobný koži. Tieto kabelky sú tak ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí milujú extravaganciu, moderné tvary a neobvyklé riešenia celkovo.

Kabelky z polyuretanu

Polyuretán je populárny voľbou pre svoju podobnosť koži, a zároveň odolnosť voči vlhkosti. Je to cenovo dostupný materiál, ktorý je ľahko udržovateľný a často sa používa u kabeliek, aj ďalších doplnkov svetových módnych výrobcov.

Kabelky ze syntetické kůže

Syntetická koža, oproti tej pravej, vyniká jednoduchou údržbou a ponúka široké možnosti farbenia. Sú tiež vhodné pre alergikov a bývajú aj lacnejšie. Majú však o niečo kratšiu životnosť, než tie z pravej usne.

Značky kabeliek zo syntetických materiálov

Syntetické materiály teda rozhodne nie sú len lacnejšími náhradami tých prírodných. Prináša nám množstvo možností, a napľňajú tak očakávania aj tých najnáročnejších milovníkov módy. Ale na ktoré značky sa pri výbere syntetickej kabelky zamerať? Dali sme pre Vás dohromady štyri tipy, z kotrých každý sa zameriava na iný štýl aj druh syntetiky.

Starostlivosť o kabelky zo syntetických materiálov

Mnohé z nás majú v šatníku okrem kožených kabeliek aj doplnky zo syntetickej kože. Pravdou ale je, že si umelé materiály žiadajú trošku inú starostlivosť. Nie je to ale žiadna veda a údržba je jednoduchá.Starostlivosť spočíva v tom, že kabelku čas od času utrite navlhčenou handričkou. Na čistenie používajte len vlažnú vodu alebo čistiaci prípravok na syntetickú kožu. A podobne ako pri doplnkoch z pravej kože, aj v prípade syntetiky platí, že výrobok nesmiete sušiť na kúrenie alebo vystavovať dlhodobo priamemu slnečnému žiareniu.