BAGDAYS sú tu! A s nimi 15% zľava na všetko! V košíku zadajte zľavový kód BAGDAYS Do konca akcie zostáva 10h 5m

Zavrieť

Späť do školy alebo ako si vyrobiť kožený batoh Späť do školy alebo ako si vyrobiť kožený batoh

Späť do školy alebo ako si vyrobiť kožený batoh

Dóra Csintalan

17. 08. 2023

Ešte stále je čas užiť si posledné dni prázdnin a dovoleniek, ale september sa už začína hlásiť o slovo. Učitelia aj študenti sa naň pripravujú a dnes pre vás máme krátky a osvedčený návod, ako si vybrať ideálny kožený batoh do školy. Tak poďme na to!

A prečo práve kožené? Predovšetkým preto, že koža je všeobecne veľmi odolný a trvácny materiál. Kožený batoh vám teda môže slúžiť mnoho rokov bez väčšieho opotrebovania alebo straty pôvodného vzhľadu. Zároveň majú kožené batohy často sofistikovaný a elegantný vzhľad. Sú teda vnímané ako módne doplnky, ktoré zvyšujú latku. Kožené batohy sú navyše vhodné nielen do školského prostredia, ale aj na rôzne iné príležitosti. Môžete ich teda nosiť aj v každodennom živote alebo počas výletov. V neposlednom rade, v závislosti od spôsobu výroby, môže byť kožený batoh ekologickejšou alternatívou ako bežné syntetické materiály.

A teraz to najdôležitejšie. Koža vo všeobecnosti vyvoláva pocit luxusu a kvality. A je vedecky dokázané, že tento pocit má psychologicky stimulujúci účinok na naše sebavedomie. A posledný dôležitý fakt? Kožené batohy často ponúkajú možnosť personalizácie, napríklad vygravírovanie vášho mena, čo z neho môže urobiť jedinečný kúsok. A všetci chceme jedinečnosť.

Na čo sa zamerať pri výbere batohu

Kožený batoh je pre mnohých študentov obľúbenou a štýlovou voľbou. Jeho odolnosť, estetika a schopnosť prispôsobiť sa módnym trendom z neho robia obľúbenú voľbu. Pri výbere správneho koženého batohu však treba zvážiť niekoľko kľúčových faktorov. Konkrétne ide o päť faktorov.

Kvalita koženky

Kvalita koženého materiálu je pri výbere batohu veľmi dôležitým faktorom. Existuje niekoľko druhov kože, vrátane celozrnnej, farbenej kože, anilínu alebo semišu. Celozrnná koža je vysoko kvalitná a odolná, zatiaľ čo semiš ponúka mäkkosť a štruktúru. Zvážte preto, ktorý typ koženky najlepšie zodpovedá vašim očakávaniam.

Konstrukce a design

Pri výbere koženého batohu, najmä školského, je dôležité zvážiť jeho konštrukciu a dizajn. Zamerajte sa na detaily, ako sú zipsy, švy a popruhy. Dobre vyrobený batoh by mal mať odolné zipsy, pevné švy a nastaviteľné popruhy pre pohodlné nosenie. Pokiaľ ide o dizajn, vyberte si štýl, ktorý je nielen funkčný, ale aj zodpovedá vašej osobnej estetike a štýlu obliekania.

Veľkosť a kapacita

Správna veľkosť batohu je rozhodujúca pre vaše pohodlie a každodenné povinnosti. Koniec koncov, v tomto batohu budeme niečo nosiť do školy. A v ňom je zvyčajne viac než dosť kníh a pomôcok. Zvážte preto, koľko vecí budete nosiť, a vyberte si batoh s primeranou kapacitou. Príliš malý batoh môže byť nepohodlný, zatiaľ čo pri príliš veľkom sa môžete pod jeho robustnosťou opticky stratiť.

Vnútorná organizácia

Dobrý kožený batoh by mal mať aj efektívnu vnútornú organizáciu. Preto skontrolujte, či má vrecká, priehradky alebo priestory na rôzne predmety, ako sú učebnice, zošity, perá a osobné veci. To vám pomôže mať veci dobre usporiadané a ľahko dostupné.

Farba a štýl

Myslíte si, že farba a štýl sú vedľajšie? Práve naopak! To najlepšie sme si nechali na koniec. Samozrejme, že je to dôležité. Veľmi dôležité. Farba a štýl batohu sú estetické faktory, ktoré si musíte podrobne premyslieť. Koniec koncov, nejde o to, čo hovoria vaši kamaráti, ostatní študenti alebo čo hovoria trendy. Je to o tom, čo sa páči vám a len vám. Pretože ak sa budete vo svojom novom koženom batohu do školy cítiť dobre, budú sa tak cítiť aj ostatní. Vyberte si farbu, ktorá sa hodí k vášmu šatníku a zároveň je praktická na každodenné nosenie. Z hľadiska štýlu môžete hľadať klasický a elegantný vzhľad alebo moderný a výrazný dizajn. Nižšie sme pre vás pripravili niekoľko tipov.

Zpátky do školy aneb jak na kožený batoh