BAGDAYS sú tu! A s nimi 15% zľava na všetko! V košíku zadajte zľavový kód BAGDAYS Do konca akcie zostáva 1d 18h 23m

Zavrieť

Potrebujete schudnúť pár kíl? Pomôžte si s kabelkou!

Dóra Csintalan

14. 10. 2022

Dámy, vyberáte si kabelku podľa typu postavy? Vy nie? Ale to je veľmi zlé! Veď pri výbere šiat sa tiež pozeráte na to, aký strih vám najviac pristane. Prečo to teda nie je rovnaké aj pri kabelkách? Každá sme iná, niektoré sme vysoké, iné nízke, niektoré štíhle, iné bacuľaté. A pravdepodobne žiadna z nás nie je so svojou postavou úplne spokojná. Tak prečo tomu nepomôcť práve tou správnou kabelkou.

Nie je to teda len o výbere kabelky, ktorá sa nám najviac páči, ale aj o tom, ako bude vyzerať na našom tele. Každá sme iná a neexistuje univerzálna kabelka, ktorá z nás urobí hviezdu. Správne zvolená kabelka však dokáže s vašou postavou urobiť zázraky. Prečítajte si s nami niekoľko tipov, vďaka ktorým vám vaša ďalšia nová kabelka padne ako uliata.

Drobné ženy

Dámy, ak vám Pán Boh nedal nohy až do neba, nezúfajte. Svoju výšku môžete upraviť kabelkou s dlhším uchom, ktorá vás opticky predĺži. Dajte si však pozor, aby kabelka nebola príliš dlhá, pretože to nevyzerá dobre. Pokiaľ ide o veľkosť, vždy si vyberajte menšie kúsky. Nechcete sa predsa schovávať za obrovskú kabelku, nech je akokoľvek pekná.

Čomu by ste sa však mali vyhnúť, sú batohy. Väčšina batohov by svojmu drobnému majiteľovi zakryla chrbát, a to určite nie je žiaduce. Dobrou voľbou sú len minibatohy, pretože vyzerajú mäkko a roztomilo. Drobné ženy si zamilujú naše krásne batohy Sammao.

Vysoké ženy

Na druhej strane by sa ženy vyššieho vzrastu mali vo vlastnom záujme snažiť zbytočne nepredlžovať svoju postavu. Dámy, snažte sa vyhýbať taškám cez rameno. Na druhej strane sú vhodnou voľbou batohy, ktoré sú v súčasnosti také populárne. Nijako nepredlžujú postavu a sú tiež veľmi pohodlné a in. máme pre vás nepreberné množstvo batohov, z ktorých si určite vyberiete ten správny. Ďalšou možnosťou sú kabelky. Dajte si však pozor na ich veľkosť. Vyššie ženy by mali siahnuť po kabelkách väčších rozmerov. Drobná kabelka v rukách vysokej ženy by mohla pôsobiť trochu komicky.

Ženy plnšieho tvaru

Dámy, nezúfajte nad svojou postavou a radšej si užívajte obrovskú výhodu, ktorú vám ponúka. A síce, že si môžete dovoliť tie masívne a objemné kabelky, do ktorých sa zmestí všetko. Ideálna je pre vás napríklad nákupná taška alebo plážová taška s atypickým dizajnom, ktorý odpúta pozornosť od plnších tvarov.

Na druhej strane sa snažte vyhnúť malým kabelkám, ktoré by vás zbytočne rozširovali, a vyberte si radšej väčšie. Širšie popruhy alebo retiazky na kabelkách vám môžu pomôcť aj opticky. A čo crossbody kabelky? Dávate si ich cez zadok a bude to v poriadku? Vôbec nie! Crossbody kabelka, ktorou sa snažíte "zakryť" svoj zadok, naň bude upozorňovať. V tomto prípade je lepšie nosiť ju na boku.

Základné informácie sme už uviedli, ale neboli by sme ženy, keby sme vám výber vysnívanej kabelky ešte viac nesťažili. Nezáleží totiž len na tom, či ste vysoká alebo nízka, ale aj na type vašej postavy. A tých je hneď niekoľko. Poďme sa teda na ne pozrieť bližšie.

Postava typu jablko
Každý z nás už pravdepodobne počul o postave typu jablko. Tieto ženy sa môžu pochváliť krásnymi štíhlymi nohami, ale hrubším pásom. Je však niečo, čo s tým môžeme urobiť. Existujú totiž kabelky, ktoré odvedú pozornosť od hrubšieho pásu a upriamia pozornosť na vaše štíhle nohy a krásny zadok. Patria medzi ne crossbody kabelky. Ďalšou možnosťou sú kabelky alebo aktovky, ktoré sa tiež nosia na úrovni dolnej polovice tela, čím odpútavajú pozornosť od hornej polovice. Plnšie ženy by sa mali vyhnúť batohom, ktoré ešte viac upozorňujú na hornú polovicu tela.

Postava typu hruška
Tento typ postavy sa veľmi podobá práve spomínanému ovociu. Dámy majú veľmi úzky pás, ale nezvyčajne širšie boky. Ak je to váš prípad, vedzte, že svoj širší zadok za crossbody kabelku naozaj neskryjete. Naopak, nechajte ju voľnú a snažte sa kabelkou "vyvážiť" svoj úzky pás. Dobrou voľbou sú tašky cez rameno alebo kabelky. Ideálne sú aj batohy, ktoré upriamujú pozornosť na hornú časť tela a "vyvažujú" asymetriu tohto typu postavy.

Postava typu obdélník
Neboli takého "chlapčenského" charakteru. Ženám s týmto typom postavy chýbajú typické ženské krivky. Chýba im úzky pás alebo širšie boky. Ale dámy, nie je to na jednej strane výhoda? Nemusíte skrývať svoj zadok, boky ani brucho. A čo je na tom také skvelé? Ženy s týmto typom postavy si môžu dovoliť prakticky akúkoľvek kabelku, väčšiu aj menšiu.

Záverem

Dámy, skúste pri výbere kabelky nabudúce viac premýšľať. Kabelka vám vydrží roky, budete ju nosiť každý deň a v neposlednom rade nechcete vyhodiť peniaze za niečo, čo vôbec nelichotí vašej postave. Ale samozrejme, naše rady nemusia byť vždy pravdivé. Najdôležitejšie stále je, aby sa vám kabelka páčila, aby spĺňala vaše požiadavky a aby ste s ňou boli sami sebou. A v každom prípade je zárukou úspechu aj starý dobrý nákup pred zrkadlom alebo rada kamarátky. Majte na pamäti, že kabelka je súčasťou vašej osobnosti, preto jej výberu venujte náležitú pozornosť.