Pomôžte nám založiť prvý detský hospic "Dom pre Júliu" Pomôžte nám založiť prvý detský hospic "Dom pre Júliu"

Pomôžte nám založiť prvý detský hospic "Dom pre Júliu"

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

27. 11. 2022

"Dom pre Júliu" je nezisková organizácia, ktorej cieľom je vybudovať v Brne detský hospic, prvé zariadenie tohto typu v Českej republike. Hospic ponúkne odľahčovacie služby pre dlhodobo sa starajúce rodiny a možnosť prežitia terminálneho štádia pre pacientov, pre ktorých to nie je možné doma.

Kabelečky.cz sa tiež zapojili do tohto užitočného projektu. Od piatku 3. mája 2019 môžete prispieť do fondu na výstavbu "Domu pre Júliu" aj na našej pobočke Rebešovická 35a v Brne-Chrliciach. Či už si prídete vyzdvihnúť novú kabelku, vyzdvihnete si balík v podateľni alebo sa len tak prejdete, môžete kedykoľvek počas otváracích hodín prispieť na dobrú vec.

Júliin príbeh

Príbeh Julinky, ktorá sa stala, hoci neúmyselne, inšpiráciou pre tento projekt, je skutočne mrazivý. Julinka, zdravé šesťmesačné bábätko, ktoré lekári niekoľkokrát poslali domov s tým, že mu nič nie je. Len vďaka naliehaniu rodičov bola Julinka s podozrením na pneumokokovú meningitídu prevezená vyžiadaným pediatrom do Karlova. Ale vtedy už bolo neskoro. Julinkine najhoršie obavy sa naplnili a pneumokoková infekcia sa potvrdila. Julinka bola uvedená do umelého spánku, postupne jej zlyhávali obličky a musela byť napojená na mimotelový obeh. Starostlivosť lekárov bola podľa rodičov perfektná. Problém však vznikol inde. Oddelenie, ktoré v takýchto vypätých životných situáciách funguje bezchybne, nie je pripravené komunikovať a pomáhať rodinným príslušníkom. Príbuzným chýba psychológ alebo kňaz, ktorý by ich sprevádzal na tejto ťažkej ceste. Takto sa rodičia Julinky dozvedia tú najhoršiu správu v jednej vete, po ktorej nasleduje otázka o možnosti použiť srdce dieťaťa na transplantáciu. A práve tento strašný príbeh stojí za vznikom Domova pre Júliu. Celý Julinin príbeh si môžete prečítať tu.

Pomozte s námi ke zřízení prvního dětského hospice „Dům pro Julii“ 2

Aké služby bude ponúkať  „Dom pre JULIU“?

všetky služby potrebné na uľahčenie starostlivosti o nevyliečiteľne choré deti
podpora a poradenstvo rodinám, ktoré sa starajú o nevyliečiteľne choré deti, vrátane pomoci pri vybavovaní formalít.
prostredie a čas potrebný na dôstojnú rozlúčku a individuálny smútok
možnosť zveriť dieťa do starostlivosti odborníkov
mobilný tím odborníkov, ktorí sú pripravení pomôcť aj v domácom prostredí

Čo je cieľom ?

Cieľom projektu "Dom pre Júliu" je vybudovať detský hospic, v ktorom budú skúsení lekári, opatrovatelia, psychológovia, duchovní, sociálni pracovníci a ďalší pripravení poskytnúť najlepšiu možnú starostlivosť nevyliečiteľne chorému dieťaťu a jeho rodine v ťažkej životnej situácii.

Pomoc online

A ak nemáte cestu do Kabelečka alebo chcete tento projekt podporovať pravidelne, navštívte webovú stránku Domu pre Júliu, kde môžete jednoducho prispieť ľubovoľnou sumou. Na výstavbu, vybavenie a počiatočnú prevádzku Domu pre Júliu je potrebných 80 miliónov korún, ale vďaka darcom je začiatok výstavby čoraz bližšie.

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Písanie je jej vášnou už od detstva. Profesionálne sa písaniu venuje od roku 2017. Zaujímajú ju najmä témy týkajúce sa módy a životného štýlu. Jej hlavným zameraním je nielen e-mailový marketing. Snaží sa, aby jej články a texty boli pútavé, prínosné a zároveň zábavné.