BAGDAYS sú tu! A s nimi 15% zľava na všetko! V košíku zadajte zľavový kód BAGDAYS Do konca akcie zostáva 1d 7h 37m

Zavrieť

Pánske módne tipy na leto, časť 1

Dóra Csintalan

14. 10. 2022

Leto je za rohom a s ním prichádza pre väčšinu mužov obávaná módna sezóna. Počas chladných mesiacov je pre mužov jednoduchšie vyzerať dobre. Brady nám zakrývajú tvár a klasická kombinácia džínsov, svetrov a kožených topánok stačí na väčšinu príležitostí. Ale leto... to je iný príbeh.

Ak by som sa vás spýtala, ako vyzerá štýlový letný outfit, pravdepodobne by ste si najprv predstavili polokošele, pastelové šortky a mokasíny. Skrátka zlatá klasika väčšiny koláží pánskej letnej módy na pintereste.

Nie každý však chce vyzerať, akoby práve odchádzal z pracovného obeda na svojom obľúbenom golfovom ihrisku. Niektorí ľudia dávajú prednosť športovejšiemu vzhľadu, iní drzejšiemu a niektorí niečo medzi tým. Pozrime sa na niekoľko tipov, ako si toto leto vybrať oblečenie, ktoré je pre vás to pravé.

Šortky

Spomínané plátenné šortky v pastelových farbách sa v posledných rokoch dostali na vrchol módnej popularity. Ak je vaším cieľom pevný a elegantný vzhľad, vyberte si plátenné šortky. Nemusíte hneď siahnuť po ružovej alebo červenej, khaki, čierna alebo námornícka modrá sú isté veci, ktoré nesklamú.

Na druhej strane, situácie, v ktorých môžete byť pohodlní a vyzerať ležérne, si vyžadujú športové šortky. Ako som písal v minulom článku, športový vzhľad už nie je nič zakázané. Športové šortky môžete dokonca kombinovať s tričkom.

Najmä pri tomto type šortiek sa však uistite, že máte správnu veľkosť. Nechcete predsa vyzerať, akoby ste sa práve vrátili z basketbalového tréningu alebo z reklamy zo 70. rokov. Šortky by mali byť mierne nad kolená a široké, aby ste mali trochu voľnosti, ale nie príliš veľa. Pre ilustráciu prikladám obrázok.

A nakoniec tu máme ďalšiu klasiku - džínsové šortky. Opäť sa zamerajte na správnu veľkosť, aby ste nevyzerali ako dedinský chalan. V tomto prípade sa ľahko nasúka do zle padnúcich kúskov. Džínsové šortky sa zvyčajne hodia k tričkám a sú skôr na neformálne príležitosti. Takže si ich neberte na firemnú grilovačku.

Tričká a košele

Väčšina chlapov si myslí, že túto kategóriu ovláda. Ale nič nie je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. Napriek úmornému teplu musíte pri výbere košele myslieť trochu dopredu.

Aj na letné tričká sa vzťahuje pravidlo bez potlače. Pri práci na záhrade si, samozrejme, oblečte, čo chcete, ale keď ste vonku, vyberte si jednoduchší dizajn. To však neznamená, že si kúpite balenie piatich tričiek jednej farby vo vašej veľkosti a hotovo.

Ak chcete pridať niečo zaujímavejšie ku klasickému štýlu Jamesa Deana (biele a čierne tričká), tu je niekoľko nápadov. Módnym hitom posledných rokov a stávkou na istotu sú pruhované tričká (možno v námorníckych farbách).

Na formálnejšie príležitosti si môžete vybrať polokošele alebo košele s dlhým či krátkym rukávom. Polokošele sa skvele hodia k pláteným šortkám alebo džínsom. Vyberte si jemnejšie farby a máte vyriešenú väčšinu situácií, s ktorými sa toto leto môžete stretnúť.

Košele s dlhým rukávom si vyberajte podľa farieb a materiálov. V lete odporúčam hľadať ľahšie ľanové košele svetlých farieb. Ak však chcete zvoliť niečo menej nudné, vyskúšajte košele so zaujímavým vzorom. Opäť by som však upozornil na výber látky. Nechcete sa predsa upiecť.To isté prakticky platí aj pre košele s krátkym rukávom. V prvom rade ľahké tkaniny. Našťastie, výber vzorov je pri týchto košeliach oveľa zaujímavejší, takže sa môžete odvážiť. Jediné, čomu sa za každú cenu vyhnite, sú havajské košele. Prosím, nevyhýbajte sa im. To však neznamená, že sa kvetinovým vzorom vyhýbate úplne. Ak vám košeľa sedí, ak sa hodí k vášmu štýlu, choďte do nej.

A to bol krátky úvod do našej série módnych tipov na leto. Hoci oficiálne je leto takmer o dva mesiace, neoficiálne prišlo už v apríli. Dúfame teda, že vám naše rady budú v najbližších dňoch užitočné. Nabudúce sa pozrieme na módne doplnky.