BAGDAYS sú tu! A s nimi 15% zľava na všetko! V košíku zadajte zľavový kód BAGDAYS Do konca akcie zostáva 1d 7h 53m

Zavrieť

Páni, čo si nikdy (ne)obliecť na rande?

Dóra Csintalan

14. 10. 2022

Randenie je náročná vec. Dokonca ani v časoch Tinderu, keď na "zbalenie" dievčaťa stačí šibnúť palcom, sa tomu nevyhnete. Randenie je zložitá situácia, v ktorej musí ísť veľa vecí správne. Čokoľvek môže vyústiť do zlej noci. Od výberu miesta konania až po výber jedla. Sú však veci, ktoré môžete kontrolovať ešte predtým, ako pôjdete na rande.

Podľa výsledkov online zoznamky Zoosk existujú módne výstrelky, ktoré vašu priateľku určite odradia. Ak sa práve chystáte na rande a práve ste oprášili svoje pohodlné Crocsy na horúci deň, radšej ešte chvíľu vydržte.

Nikdy si to neberte

Čo bolo v dotazníku uvedené ako číslo jedna? Numero uno na zozname najhorších módnych chýb mužov? Pokrčené oblečenie. Ak ste si teda mysleli, že pokrčené tričko nie je také zlé, že si ho nikto nevšimne, alebo že budete vyzerať nedbalo elegantne... nie. 66 % slobodných žien vraj považuje pokrčené oblečenie za odpudzujúce.

To, že pokrčené oblečenie je naozaj jedno veľké NIE, vám možno dokáže číslo dva. 55 % žien označilo klasické české kombinované ponožky v sandáloch za zaručený odpudzovač. Presne tak. Ponožky v sandáloch sú na druhom mieste po pokrčenom oblečení.

Ďalším na stupnici nevkusu je vraj zle padnúce oblečenie. Príliš veľké nohavice, príliš malá košeľa. Na tom nezáleží. Takže si radšej dajte svoj pokrčený sveter na zaslúžený odpočinok na nohavice, ktoré ste si obliekli na ples pred 10 rokmi.

Ale úprimne, nie je to práve jadrová fyzika. Jednoducho si vždy žehlite oblečenie, ktoré vám sedí, a dynamické duo ponožky - sandále nechajte na dne módneho pekla.

Čo môžem urobiť pre zvýšenie svojho sebavedomia (a príťažlivosti)?

Opäť taká samozrejmá vec, že sa o nej takmer hanbím písať. Podľa prieskumu na portáli Zoosk sú najpríťažlivejšou kombináciou pre mužov džínsy a tričko (samozrejme, vypasované a vyžehlené). Zrejme aj len moja fotka v tomto oblečení priniesla výrazný nárast správ od opačného pohlavia.

Prekvapujúcejšie je, že 47 % žien považuje športové oblečenie za atraktívne. Alebo skôr ležérne športové oblečenie, tzv. athleisure štýl. Dokonca 69 % žien by na rande nevadila vkusná kombinácia teplákov a mikiny, v ktorej sa chodí do posilňovne (ideálne nie spotenej po kardio dni).

Ktorým smerom?

Ženám sa u mužov zvyčajne páči jednoduchý pohodlný štýl. Nemusíte sa teda obávať, že si na každé rande budete musieť dať ušiť nový oblek. Naozaj stačí raz za čas vyžehliť a vymeniť šatník. A ak to nie je zrejmé, nechajte doma crocsy.

Ak hľadáte inšpiráciu, ako posunúť svoj šatník na vyššiu úroveň, tu je niekoľko tipov, ktoré sa vám môžu hodiť.

Priliehavý ľahký sveter alebo henley košeľa (vygooglite si) a nové džínsy, ktoré sa prispôsobia vašej postave, vždy urobia dojem. Ak ste na vážkach ohľadom farby, hovorí sa, že ženy priťahuje červená. Navyše odporúčam nejaké módne doplnky na ruky. Či už je to kožený náramok alebo hodinky, prípadne oboje. Budete tak vyzerať ako niekto, kto sa oblieka, pretože vie, ako chce vyzerať, a nie ako niekto, kto sa oblieka, aby mu bolo zima.

Ak chcete získať ďalšie módne doplnky, ktoré naštartujú váš šatník, odporúčame vám náš online obchod.