Nová letná kolekcia dámskych kabeliek Marina Galanti Nová letná kolekcia dámskych kabeliek Marina Galanti

Nová letná kolekcia dámskych kabeliek Marina Galanti

Dóra Csintalan

09. 05. 2024

Plná energie a ideálna na leto. Taká je nová kolekcia kabeliek Marina Galanti. tento rok sa talianska značka úplne odklonila od klasických dovolenkých koľají, odsúdila všetky tie prútené a slamené modely a stavila na syntetickú kožu. Nezdá sa vám to ako ideálna voľba? Potom čítajte ďalej a možno do konca článku zmeníte názor.

Kolekcie dámskych kabeliek na leto samozrejme nie sú žiadnou novinkou. Žiarivé, veľkolepé a neprehliadnuteľné výtvory tu boli dávno predtým, ako návrhári kabeliek začali prezentovať sezónne kampane. Letné variácie kabeliek Marina Galanti však sprostredkúvajú úplne iný zážitok. Rosalie, Dianet a Mahé - každá v inom tvare a veľkosti. Všetky však okamžite upútajú pozornosť svojím sofistikovaným spracovaním v mramorovom štýle. A predovšetkým pocitom uvoľnenia a radosti, ktorý vás doslova zaplaví vo vlnách.

Nová kolekce dámských kabelek Marina Galanti

Prečo nosiť kabelku zo syntetickej kože v lete

V letných mesiacoch, keď teploty stúpajú a slnko páli, môže výber správnej kabelky ovplyvniť celkový komfort vášho oblečenia. Neveríte tomu? Pravdou je, že kabelku najčastejšie nosíme prehodenú cez rameno alebo rovno cez telo, čím ju máme neustále „prilepenú“ na tele. Zároveň sa však v letných mesiacoch potíme a materiály, ktoré nosíme, urobia veľa. Jednou z obľúbených možností je preto kabelka zo syntetickej kože. A prečo je práve tento materiál taký preferovaný? Pretože syntetická koža ponúka niekoľko výhod, od odolnosti voči vlhkosti, cez pohodlie až po široký výber farieb a štýlov.

  • Odolnosť: Či chceme alebo nie, v lete sa potíme viac a niekedy môžeme v týchto materiáloch zostať dlhší čas. Kabelky zo syntetickej kože sú však odolné voči vlhkosti, neabsorbujú vodu, sú izolačné a navyše sa potom ľahko čistia, takže sú ideálne do letných podmienok.
  • Lehkost: Syntetická koža je tiež ľahšia ako napríklad pravá koža, ale aj polyester alebo nylon. To znamená, že kabelka vám zbytočne nepridá na hmotnosti, keď ju budete nosiť celý deň na priamom slnku, keď sa chcete cítiť skôr „ľahká“.
  • Široký výber: Vďaka možnosti rôznych povrchových úprav je možné kúpiť kabelku zo syntetickej kože v rôznych farbách a vzoroch, čo vám umožní vybrať si model, ktorý dokonale doplní váš letný šatník. Hľadáte napríklad kabelku v citrónovo žltej, detskej modrej, staroružovej alebo neobvyklého tvaru? So syntetickou kožou to nebude žiadny problém. A dnešní výrobcovia, ktorí majú pri tvorbe svojich kolekcií takmer neobmedzené možnosti, vás určite tiež nenechajú na holičkách.
  • Ekologické aspekty: Pre mnohé ženy je dnes dôležité podporovať výrobky, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu a vyrobené eticky. A aj v tomto prípade je umelá koža skvelým riešením. Výroba syntetickej kože minimalizuje negatívne vplyvy na životné prostredie, konkrétne znižuje emisie skleníkových plynov, správne nakladá s odpadom a minimalizuje spotrebu vody a energie počas výrobného procesu. Pri etickej výrobe sa zároveň zvyčajne používajú suroviny, ktoré nespôsobujú také veľké škody na životnom prostredí a nevedú k vyčerpávaniu prírodných zdrojov.