BAGDAYS sú tu! A s nimi 15% zľava na všetko! V košíku zadajte zľavový kód BAGDAYS Do konca akcie zostáva 1d 5h 46m

Zavrieť

Módna ikona? Calvin Klein Módna ikona? Calvin Klein

Módna ikona? Calvin Klein

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

15. 11. 2022

Moderné. Štýlové. Tento módni gigant sa svojim produktmi životným štýlom, ktorý stelesňuje, natoľko prepojil s našou spoločnosťou, že vytvoril niečo úplne jedinečné. Pozrime sa na históriu a význam jednej z najikonickejších módnych značiek na svete - Calvin Klein.

Calvin Klein otvoril svoj prví obchod v hoteli York v New Yorku v roku 1968. Na začiatku predstavil svoju kolekciu sviežich, ale decentných kabátov a šiat. Obchod si rýchlo získal popularitu v módnom priemysle a o necelý rok neskôr sa objavil na obálke časopisu Vogue. To je pre začínajúcu značku v módnom priemysle splnený sen.

S rastúcou popularitou pôvodnej kolekcie začal Klein expandovať do ďalších módnych odvetví, ako je športové oblečenie, bundy a spodná bielizeň. Calvin Klein bol tri roky po sebe držiteľom prestížneho ocenenia Coty Amrica Fashion Cristics Award za svoje kolekcie. V roku 1977 mal Calvin Klein tržby približne 30 miliónov dolárov ročne a naďalej rozširoval svoju ponuku. Postupne do sortimentu pridal šatky, topánky, opasky, kožuchy, kozmetiku, džínsy a slnečné okuliare.

Koncom 70. rokov 20. storočia boli džínsy Calvin Klein takým očakávaným artiklom, že len za prvý týždeň sa ich predalo viac ako 200 000 kusov. Podobne to bolo aj v prípade spodnej bielizne, ktorej v 90. rokoch minulého storočia prepožičal svoju tvár (a telo) Mark Wahlberg. Táto reklama sa stala celosvetovou senzáciou.

Klein bol slávnym návrhárom už v 70. rokoch, ale až v 80. rokoch sa skutočne preslávil. Tržby neustále rástli a v roku 1984 už zarábal viac ako 600 miliónov dolárov ročne.

V tom čase sa oblečenie Calvin Klein predávalo už vo viac ako 12 000 obchodoch len v USA, Británii, Írsku, Austrálii a Japonsku.

Popularita značky v 90. rokoch 20. storočia naďalej rástla, najmä vďaka kolekciám športového oblečenia a spodnej bielizne a v poslednom období aj vďaka radu parfémov. V roku 1993 Klein dokonca získal ocenenie Najlepší americký dizajnér. Jeho miesto v módnej sieni slávy bolo spečatené.

Dnes je jednou z najznámejších módnych značiek na svete. Celá rada celebrít prepožičala svoju tvár novým kolekciám značky Calvin Klein a nosí jej oblečenie. Módne doplnky, ako sú kabelky, tašky, opasky a peňaženky, dnes odrážajú štýl a kvalitu tejto značky, ktorá sa stala celosvetovým fenoménom. Sme hrdí na to, že si u nás v Kabelečkách môžete vychutnať výber módnych doplnkov Calvin Klein z najnovších kolekcií.

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Písanie je jej vášnou už od detstva. Profesionálne sa písaniu venuje od roku 2017. Zaujímajú ju najmä témy týkajúce sa módy a životného štýlu. Jej hlavným zameraním je nielen e-mailový marketing. Snaží sa, aby jej články a texty boli pútavé, prínosné a zároveň zábavné.