BAGDAYS sú tu! A s nimi 15% zľava na všetko! V košíku zadajte zľavový kód BAGDAYS Do konca akcie zostáva 14h 24m

Zavrieť

Doplňte svoj šatník správnou kabelkou Doplňte svoj šatník správnou kabelkou

Doplňte svoj šatník správnou kabelkou

Dóra Csintalan

20. 09. 2023

Mať doma univerzálnu kabelku je nevyhnutnosť. Je radosť mať doma jednu obľúbenú. Ale mať doma kabelku, ktorá definuje váš módny vkus, je nevyhnutnosť. Koniec koncov je to práve ona, ktorá hovorí o tom, kto ste, čo máte radi a aké hodnoty vyznávate. Skrátka módny doplnok, ktorý za vás povie všetko.

Tvar, veľkosť, typ alebo farba dnes nie sú dôležité. Nie, dnes ide o to, kto ste, a trochu aj o to, ako sa obliekate. A ak ste si práve uvedomili, že takúto kabelku doma nemáte. Je čas to napraviť. S naším sprievodcom.

Ako si vybrať kabelku podľa osobnosti

  • Ak ste umelecky založená a chcete vyjadriť svoju kreativitu, kabelka s výraznými vzormi, farbami a neobvyklými tvarmi by mohla byť pre vás ideálna. Kabelka zdobená maľbami, potlačami alebo jedinečnými detailmi bude určite vyhovovať vašej kreatívnej povahe.
  • Ak dávate prednosť triede a elegancii, zvážte kabelku s čistými líniami a minimalistickým dizajnom. Kožené kabelky alebo modely s jednoduchými kovovými detailmi sú pre vás ideálne. A neutrálne farby ako čierna, hnedá alebo tmavomodrá dodajú vášmu outfitu sofistikovaný nádych.
  • Pre všetky ženy, ktoré majú rady aktívny životný štýl, sú vhodné crossbody tašky, ale aj tote tašky. Stavte na funkčné materiály a praktické vrecká, do ktorých si môžete dať všetko potrebné. Či už ju najviac využijete pri ceste do fitnescentra, na cestovanie alebo bežné nosenie.
  • Ak sú pre vás udržateľnosť a ekologickosť dôležité, zvážte kabelku vyrobenú z recyklovaných alebo ekologických materiálov. Existuje veľa značiek, ktoré sa špecializujú na udržateľnú výrobu, takže si určite budete mať z čoho vyberať.
    V posledných rokoch sú veľmi populárne aj retro štýl a vintage. A ak ste jeho fanúšikom aj vy, vyberte si kabelku v tomto štýle. Kabelky s retro vzormi, prvkami starej školy alebo v odtieňoch 60. a 70. rokov budú pre vás skvelou voľbou.
  • Ak vo svojom štýle uprednostňujete jednoduchosť a minimalizmus, hľadajte kabelky s čistými líniami a bez zbytočných detailov. Monochromatické farby, ako je čierna, sivá a biela, a minimalistické vzory budú v tomto prípade ideálne.
  • Pre tých, ktorí majú radi romantický štýl, sú vhodné kabelky zdobené čipkou, kvetinovými vzormi alebo jemnými pastelovými farbami. K tomuto štýlu sa môže hodiť aj kabelka s vintage nádychom.
Definujte váš šatník pomocí správné kabelky 3

Ako si vybrať kabelku podľa módneho vkusu

Náš šatník je zrkadlom našej osobnosti a štýlu. A niet pochýb o tom, že jedným z najdôležitejších doplnkov, ktorými môžeme vyjadriť svoju individualitu, je kabelka. Dobre zvolená kabelka dokáže pozdvihnúť celý outfit na vyššiu úroveň a stať sa stredobodom pozornosti. Ako však definovať svoj šatník správnou kabelkou?

  • Prvým krokom je vybrať si typ kabelky, ktorý bude vhodný na príležitosti, na ktoré chodíte najčastejšie. Ak je pre vás práca všetkým, zamerajte sa na elegantnejšie kabelky alebo tašky cez rameno. Ak sa naopak venujete voľnočasovým aktivitám, skúste siahnuť po crossbody. A ak ste milovníčkou večierkov alebo večerí vo dvoch, jasnou voľbou je malá kabelka alebo peňaženka.
  • Potom sa zamerajte na samotný šatník. Prevláda vo vašom šatníku romantický a nežný štýl, rovný a jednoduchý minimalizmus alebo retro prvky? Ujasnite si, ku ktorému módnemu smeru sa prikláňate a ktoré kúsky v ňom prevládajú. Vaša "osobná" kabelka by sa mala hodiť ku všetkým, alebo aspoň takmer všetkým vašim outfitom.
  • Dôležité je tiež zvážiť obuv a ďalšie módne doplnky. Vyberte si medzi baretkami, ktoré najčastejšie nosíte, a topánkami, ktoré si vyberiete, alebo napríklad klobúkmi, šálmi a rukavicami. Takúto kabelku potom môžete ľahšie kombinovať s inými vecami.
  • V neposlednom rade je dôležité, aby ste sa v kabelke cítili pohodlne. Mala by zodpovedať vášmu osobnému štýlu a byť pre vás jasnou a praktickou voľbou. Skrátka, každá kabelka by mala byť nielen módnym doplnkom, ale aj funkčným prvkom vášho každodenného života.
Definujte váš šatník pomocí správné kabelky 2
Definujte váš šatník pomocí správné kabelky 1

Ako si vybrať kabelku podľa značky

Pokiaľ ide o značky kabeliek, majte na pamäti, že nie všetky musia byť od luxusných návrhárov. Existuje mnoho cenovo dostupných značiek, ktoré ponúkajú kvalitné kabelky v krásnom dizajne. A samozrejme, ak si vyberáte medzi koženými modelmi, musíte počítať s vyššou cenou. Na druhej strane verte, že doplnok z kvalitného materiálu vám vydrží oveľa dlhšie.