BAGDAYS sú tu! A s nimi 15% zľava na všetko! V košíku zadajte zľavový kód BAGDAYS Do konca akcie zostáva 12h 47m

Zavrieť

Ako zažiariť na jeseň? Stavte na oranžovú! Ako zažiariť na jeseň? Stavte na oranžovú!

Ako zažiariť na jeseň? Stavte na oranžovú!

Dóra Csintalan

10. 09. 2023

Táto nenávidená farba dosahuje každý rok na jeseň pomyselný vrchol popularity. U niektorých môže vyvolávať pocit ošumelosti, lacnosti a neschopnosti jednoducho ju zaradiť do svojho šatníka. To však rozhodne nie je tento prípad. Aj keď sa to možno nezdá, oranžová ponúka nepreberné množstvo možností a kombinácií. A práve teraz na ne môžete staviť.

Jeseň je obdobie, keď príroda začína meniť svoje farby a postupne sa pripravuje na chladnejšie mesiace. A práve v tomto ročnom období sa oranžová stáva jednou z najvýraznejších a najpríťažlivejších farieb, a to nielen pre jej spojenie s padajúcim lístím, ale aj pre jej viaceré praktické a estetické výhody.

Oranžová je predovšetkým teplá farba, ktorá vyvoláva pocity pohodlia a útulnosti a dodáva vám pocit tepla a radosti počas chladnejších dní. Ponúka tiež širokú škálu odtieňov, čo znamená, že si môžete vybrať ten, ktorý najlepšie vyhovuje vášmu osobnému štýlu. Možností je nespočetne veľa - od žiarivej mandarínkovej až po sýtu teplú oranžovú. Aj keď sa to nezdá, oranžová sa krásne kombinuje s inými farbami. Môžete ju napríklad vyskúšať s neutrálnymi farbami, ako je čierna, sivá alebo béžová, alebo vytvoriť kontrast s odtieňmi, ako je modrá alebo zelená. V neposlednom rade je oranžová vhodná do práce aj na voľný čas a môžete ju povýšiť v rámci svojho oblečenia, v rôznych strihoch a štýloch.

Jak na podzim zazářit? Vsaďte na oranžovou! 2

Ako kombinovať oranžové doplnky

Jeseň je obdobie roka, keď si môžeme skutočne užívať teplé farby a "trblietavé" materiály, a oranžové kabelky a peňaženky sú skvelým doplnkom, ktorý oživí váš jesenný štýl. Nezabudnite, že móda je o sebavyjadrení a osobnom štýle, preto sa nebojte experimentovať a vytvárať jedinečné kombinácie. Zároveň to však nepreháňajte, a ak si nie ste istí, pamätajte, že menej je vždy viac.

  • Farby: oranžová je výrazná farba, preto je ideálne kombinovať ju s neutrálnymi odtieňmi, ako je čierna, hnedá alebo béžová. Táto kombinácia vytvára elegantný a harmonický vzhľad. Ak chcete dosiahnuť odvážnejší vzhľad, môžete vyskúšať kontrastné farby, napríklad tmavomodrú alebo zelenú.
  • Vzory: oranžová sa hodí ku kvetinovým alebo etnickým vzorom. Áno, aj na jeseň si tieto vzory nájdu svoje miesto. Preto môžete zvážiť šaty, sukňu alebo šatku s týmito vzormi a potom oranžovú kabelku na doplnenie vzhľadu.
  • Ak sa obávate, že oranžová bude príliš výrazná, použite ju len ako akcent. Napríklad oranžová peňaženka na seba "upozorní" v čiernej kabelke.
  • Materiály: Vyberte si materiály typické pre jeseň, ako je semiš, vlna alebo koža. Tieto materiály dodajú vašim doplnkom teplý a jesenný vzhľad.
  • Konzistentnosť: ak sa rozhodnete pre oranžové doplnky, snažte sa zachovať konzistentnosť celého oblečenia, t. j. farebný kód. To znamená, že aj ostatné časti oblečenia a doplnky by mali byť v súlade s oranžovou farbou.

Ktorý odtieň oranžovej si vybrať

Reese Witherspoonová vo filme Pravá blondínka povedala: "Každý, kto si myslí, že oranžová nahradí ružovú, sa zbláznil." My si dovolíme nesúhlasiť. Základom je vybrať si správny odtieň, ktorý sa hodí k zvyšku vášho oblečenia, vašej postave a vašej osobnosti. Takže ktorý to je? Pripravili sme zoznam niekoľkých odtieňov oranžovej, ako aj pravidiel, ktorými sa pri výbere treba riadiť.

  • Mandarínka: Tento jasný a žiarivý odtieň oranžovej je skvelou voľbou na vytvorenie sviežeho vzhľadu. Mandarínka pekne kontrastuje napríklad s tmavými džínsami alebo bielymi nohavicami.
  • Hnedo-oranžová: Tento teplý a prirodzený tón je vhodný pre jesenný outfit. Hnedooranžová evokuje predstavy padajúceho lístia a teplého jesenného slnka. Ale pozor, je tiež veľmi zradný. Pri jeho kombinovaní buďte opatrní a vyhnite sa farbám, ako je sivá, hnedá alebo petrolejová. Mohli by ste svojmu outfitu nechtiac dodať príliš fádny a usedlý dojem.
  • Červeno-oranžová: Ak chcete vytvoriť odvážnejší vzhľad, môžete si vybrať červeno-oranžovú. A rozhodne sa nemusíte obávať, že by bol príliš krikľavý. Tento odtieň je plný života, ale zároveň pôvabný a hodí sa na večerné udalosti alebo špeciálne príležitosti.
  • Broskyňa: Broskyňová je jemný, romantický odtieň a možno ju kombinovať s bielou, svetlosivou alebo pastelovými farbami, aby pôsobila ľahko a vzdušne.
  • Tmavo oranžová: Tento tón je ideálny na formálnejšie príležitosti alebo do práce. Môžete ho kombinovať so svetlosivou, ale aj so škoricovou alebo svetlejšími odtieňmi oranžovej.
  • Koraly: Koralová je živá a veselá farba. Je skvelou voľbou ako prechodná farba medzi letom a jeseňou a vyzerá skvele s námorníckou, tyrkysovou a petrolejovou.