Ako vyjadriť divokosť? Predstavujeme Dakar! Ako vyjadriť divokosť? Predstavujeme Dakar!

Ako vyjadriť divokosť? Predstavujeme Dakar!

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

13. 04. 2023

Sú váš životný štýl rýchle autá a dravosť? Potom ho vyjadrite doplnkami, ktoré podčiarknu vašu nezadržateľnosť, aj keď práve nešliapete na plyn. Predstavujeme značku Dakar. Táto značka je synonymom slávnych pretekov Rallye Dakar, na počesť ktorých bola vytvorená. Tak sa pripravte! Pozor! Štart!

Značka inšpirovaná zbesilou vytrvalostnou jazdou

Rallye Dakar, ktorá sa koná od roku 1978, sa považuje za najťažšie a najnáročnejšie terénne preteky na svete. Pretekári musia prekonať tisíce kilometrov náročného terénu vrátane piesočných dún, skalnatých pohorí a nehostinných púští. A módna značka Dakar je jej najlepším protagonistom. Bola založená v roku 1963 v Taliansku a je známa svojimi výrobkami pre outdoorové aktivity, ako je horolezectvo, treking, cestovanie, ako aj pre bežné oblečenie. Jej výrobky vynikajú predovšetkým vysokou kvalitou, nespútanosťou a štýlom "starých peňazí".

Takže ak ste teraz fanúšikom značiek ako  Greenwood alebo Mustang a chcete pokračovať v tomto duchu, Dakar ja ďalšou jasnou voľbou.

Nespoutaný i ekologický Dakar

Špecifickosť značky spočíva v jej zameraní na výrobu zariadení pre zákazníkov, ktorí preferujú nespútanosť a spoľahlivosť. Preto kladie dôraz na skutočnú kvalitu výroby. Medzi ich základné výrobné materiály patria napríklad Gore-Tex, PrimaLoft alebo Cordura. Sú totiž odolné voči vode, vetru, oderu a ďalším vonkajším vplyvom.

Ďalším špecifikom je spolupráca s množstvom skúsených športovcov a dobrodruhov. Tí nielen reprezentujú, ale predovšetkým testujú výrobky v extrémnych podmienkach a pomáhajú aj pri ich vývoji. Vďaka tomu Dakar spĺňa náročné požiadavky a poskytuje maximálny komfort. So značkou už dlhé roky spolupracuje napríklad Matthias Walkner, päťnásobný víťaz Rallye Dakar v kategórii motocyklov. Rovnako aj dvojnásobný majster sveta Carlos Sainz a futbalista Sadio Mané.

Okrem toho sa značka Dakar snaží byť čo najviac ekologicky a sociálne zodpovedná a minimalizovať svoj vplyv na životné prostredie. Skrátka, je úzko spätá s reálnym, drsným svetom a prírodou.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Píše od roku 2016 a jej láska k móde sa začala prejavovať už v detstve, keď už túžila bojkotovať každú módu zo začiatku deväťdesiatych rokov. Zameriava sa najmä na písanie čl§nkov, ale píše aj prípadové štúdie a elektronické knihy. Jej najväčšou inšpiráciou je Francúzsko a Škandinávia.