Ako si vybrať správny batoh na víkend Ako si vybrať správny batoh na víkend

Ako si vybrať správny batoh na víkend

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

02. 05. 2023

Jaro je tu, počasí se konečně vylepšuje a období výletů a prodloužených víkendů nastalo. Ale do čeho si zabalit? Když kufr je na těch pár dní zbytečně velký a víkendovou tašku musíte zase neustále nosit v ruce? Máme pro vás tip. Sbalte si vše potřebné do „báglu”.

Áno, batohy sú praktické, funkčné a pohodlné. A ak sa obávate, že s bežným batohom nebudete dostatočne cool, mýlite sa. Mnohé značky totiž v súčasnosti ponúkajú skutočne originálne a elegantné riešenia, ktoré poslúžia aj ako štýlový doplnok vášho elegantnejšieho štýlu. A aké sú ďalšie výhody batohu?

  • Úložný priestor: batohy majú zvyčajne veľa priehradiek a vreciek, čo uľahčuje organizáciu a prístup k veciam.
  • Funkčnosť: zvyčajne sú navrhnuté tak, aby spĺňali vysoké očakávania. Majú možnosti, ako sú dĺžkovo optimalizované popruhy alebo vrecká na dokumenty a elektroniku.
  • Pohodlie: často sú navrhnuté s polstrovanými ramennými a chrbtovými popruhmi, aby sa ľahšie nosili.
  • Flexibilita: batohy sú zvyčajne ľahšie a menšie ako iné typy batožiny. Sú preto vhodné na širokú škálu aktivít, od turistiky a outdoorových aktivít až po návštevu miest alebo kultúrnych podujatí.

Koža ako jasná voľba

Kožené batohy sú symbolom kvality a nadčasovosti. Hodia sa prakticky ku všetkému, sú pevné a pôsobia elegantným dojmom. Navyše sú vhodné nielen na predĺžený víkend v cudzom meste, ale napríklad aj na túru v horách. Vďaka svojim prispôsobivým vlastnostiam vydržia akékoľvek komplikácie alebo nepriaznivé počasie. Skôr než si však vyberiete svoj vysnívaný víkendový batoh, je potrebné zvážiť niekoľko vecí:

  • Veľkosť: batoh by mal byť dostatočne veľký, aby sa doň zmestili všetky potrebné veci. Zároveň by nemal byť príliš veľký, aby zbytočne nezaťažoval váš chrbát. Ideálny objem batohu na víkend je 30 - 50 litrov.
  • Pohodlie: Ďalším dôležitým faktorom je pohodlie pri nosení. Zvážte batoh s mäkkými a polstrovanými popruhmi, ktoré rozložia váhu na vaše ramená.
  • Funkčnosť: mal by mať dostatok vreciek a priehradiek na usporiadanie vašich vecí. Zvážte napríklad batoh s vonkajšími vreckami, do ktorých si môžete dať veci, ktoré chcete mať poruke. Dbajte však na to, aby ste si do vonkajších vreciek nedávali napríklad peňaženku alebo doklady, ktoré sú lákadlom pre zlodejov.
  • Štýl: V neposlednom rade myslite na svoje osobné preferencie. V súčasnosti však už existuje nespočetné množstvo tvarov, farieb a štýlov, takže si určite každý nájde niečo pre seba.

Kateřina Rázlová

Kateřina Rázlová

Píše od roku 2016 a jej láska k móde sa začala prejavovať už v detstve, keď už túžila bojkotovať každú módu zo začiatku deväťdesiatych rokov. Zameriava sa najmä na písanie čl§nkov, ale píše aj prípadové štúdie a elektronické knihy. Jej najväčšou inšpiráciou je Francúzsko a Škandinávia.