BAGDAYS sú tu! A s nimi 15% zľava na všetko! V košíku zadajte zľavový kód BAGDAYS Do konca akcie zostáva 12h 32m

Zavrieť

Ako si vybrať správnu kabelku? 10 najdôležitejších otázok Ako si vybrať správnu kabelku? 10 najdôležitejších otázok

Ako si vybrať správnu kabelku? 10 najdôležitejších otázok

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

29. 12. 2022

Každá z nás si kabelku vyberala už nespočetnekrát. Ale ruku na srdce, dámy, premysleli ste si tento nákup vždy dostatočne? Alebo to bola skôr intuícia a láska na prvý pohľad? Áno, láska na prvý pohľad je pri doplnkoch mimoriadne dôležitá. Rovnako dôležité však je, aby bola kabelka praktická a prispôsobená vašim potrebám. A na to potrebujete trochu viac presnosti. Ponuka je veľmi široká a nie každá kabelka sa môže stať vašou "obľúbenou". Pre tých, ktorí novú kabelku nepovažujú len za ďalší kúsok do svojej nekonečnej zbierky, sme pripravili našich 10 najdôležitejších otázok, ktoré vám pomôžu nájsť tú správnu kabelku.

1. Na čo ho potrebujem?

V prvom rade si musíte ujasniť, na čo vlastne kabelku potrebujete. Hľadáte kabelku do práce, na nákupy, na bežné nosenie, na večierok alebo dokonca na ples? Vďaka tomu budete mať lepšiu predstavu o tom, akú veľkú kabelku potrebujete a ako by mala ideálne vyzerať. Ak hľadáte kabelku do práce, pravdepodobne oceníte väčší kúsok, do ktorého sa zmestí formát A4. Na nákupy je dobrou voľbou veľmi obľúbená "shopper bag", na večierok budete chcieť menšiu crossbody a na ples sú najlepšie menšie kabelky. Nie je to žiadna raketová veda.

2. Čo si v ňom oblečiem?

Keď už viete, na čo kabelku potrebujete, je dobré premyslieť si, čo v nej vlastne budete nosiť. Pracovná kabelka predsa nie je len o papieroch. Možno budete potrebovať aj priehradku na notebook a miesto na písacie potreby, diár, peňaženku, telefón, vreckovky, občerstvenie a iné drobnosti, veď to poznáte. Pri menších crossbody taškách vám možno stačí priestor na peňaženku, telefón a kľúče. Iné dámy sa zasa nezaobídu bez parfumu, dezodorantu alebo dezinfekčného gélu. Skúste si predstaviť naozaj všetko, čo budete nosiť v kabelke, a máte hotovo. Nie je nič horšie ako preplnená kabelka alebo prázdna a pokrútená kabelka.

To ide ruka v ruke s nosnosťou kabelky. Menšie kabelky sú určené len na každodenné potreby. Fľaša na vodu pre domáce zvieratá alebo kniha by ju mohli časom poškodiť. Väčšie nákupné tašky alebo tašky v obchodnom štýle unesú o niečo viac. Napriek tomu je dobré ich nepreťažovať.

3. Akú farbu nosím najčastejšie?

Kabelky nemeníme každý deň, preto je dobré ich prispôsobiť svojmu oblečeniu. Máte radi farby a váš šatník hrá všetkými odtieňmi? Potom vám určite pristane jednofarebná kabelka v čiernej, béžovej, bielej, hnedej alebo dokonca sivej farbe. Ak si naopak potrpíte na minimalistické jednofarebné outfity, máte možnosť ozvláštniť ich farebnou kabelkou. Farbu môžete prispôsobiť aj ročnému obdobiu. Takáto jarná kvetinová kabelka dokáže zázraky.

4. Aký je môj šatník?

Šatník však nie je len o farbách. Svoju novú kabelku tiež musíte zladiť so svojím štýlom obliekania. Nebojte sa pozrieť do svojho šatníka. Vidíte tú záplavu plášťových šiat a oblekov? Alebo hromadu džínsov a mikín? Pri formálnejších outfitoch oceníte subtílnu kabelku pravidelných tvarov. Pre športovcov je vhodná ležérna kabelka.

5. Ako ju chcem mať rozvrhnutú?

Nosíte notebook v kabelke? Alebo by ste ocenili samostatnú priehradku na telefón či iné drobnosti? Máte radšej kabelku "rozdelenú" vo vnútri alebo preferujete otvorený vnútorný priestor. To všetko sú otázky, ktoré si musíte ujasniť, aby ste si vybrali tú správnu kabelku.

6. Aký materiál uprednostňujem?

Kabelka nie je len o veľkosti, tvare a farbe. Dôležitú úlohu zohráva aj materiál. Koža vyzerá veľmi elegantne a luxusne. Textilné tašky sa zasa hodia k športovejším outfitom. Nech sa vám páči akákoľvek kabelka, vždy je dobré mať jasno v tom, aké sú výhody a nevýhody daného materiálu. Mám rád kožu? Budem mať čas sa oň postarať? Som fanúšikom syntetiky? Alebo sú pre mňa ideálne plátenné kabelky, ktoré nie sú také náročné na údržbu? Toto sú otázky pre vás, dámy. A samozrejme, súvisí to aj s rôznym cenovým rozpätím jednotlivých materiálov a ich trvanlivosťou.

7. Akú mám postavu?

Áno, aj vaša postava má vplyv na to, akú kabelku by ste si mali zaobstarať. Ak ste drobná a útla, obrovská preplnená kabelka by vám určite nesadla. Plnším dámam drobná crossbody nevyhovuje. Preto je vždy dobré prispôsobiť výber kabelky aj svojej postave.

8.Koľko chcem investovať?

Kabelky nie sú lacná záležitosť. A možno práve preto ich tak radi kupujeme a nosíme. Ak si zaobstarávate nový kúsok, je dobré stanoviť si pomyselný "rozpočet", t. j. koľko chcem na danú kabelku minúť a ako často ju plánujem nosiť. Aj keď sú vaše finančné prostriedky obmedzené, odporúčame vám, aby ste sa nebáli investovať do novej kabelky. Ak si kúpite kvalitný kúsok a budete sa oň riadne starať, garantujeme vám, že vám vydrží oveľa dlhšie ako x lacných kabeliek.

9. Kvantita nebo kvalita?

Ste fanúšikom kvalitných kabeliek, ktoré dlho vydržia aj za cenu toho, že si ich nemôžete dovoliť toľko? Alebo dávate prednosť veľkej zbierke rôznych, lacnejších kabeliek? Je to na vás. V našej ponuke nájdete kvalitné kožené kúsky aj lacnejšie a štýlové kabelky. Pre nás je ideálna stredná cesta. Nebojte sa investovať do univerzálnych kožených kabeliek, ktoré môžete nosiť roky, ale pokojne si zaobstarajte aj lacnejšiu, ktorá sa dokonale hodí k vášmu outfitu.

10. Trpíme na značke?

Ak máte radi značkové kabelky, naša ponuka sa vám bude páčiť. Veľmi obľúbené sú kúsky Calvin Klein alebo Tommy Hilfiger. Menej známe značky sú však v mnohých prípadoch tiež veľmi kvalitné a je škoda ich zavrhovať. Preto sa nebojte riskovať a zaobstarajte si drahšiu kabelku, dokonca aj od značiek, ktoré nevidíte v reklame každý deň. Možno sa stanú vašimi obľúbenými a už ich nepustíte z rúk.

V dnešnom článku sme zhrnuli, ako si správne vybrať svoju vysnívanú kabelku. Dámy, teraz to prevezmime do praxe. Poďme nakupovať!

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Písanie je jej vášnou už od detstva. Profesionálne sa písaniu venuje od roku 2017. Zaujímajú ju najmä témy týkajúce sa módy a životného štýlu. Jej hlavným zameraním je nielen e-mailový marketing. Snaží sa, aby jej články a texty boli pútavé, prínosné a zároveň zábavné.