Ako si vybrať dámsku peneženku? Ako si vybrať dámsku peneženku?

Ako si vybrať dámsku peneženku?

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

26. 11. 2022

Výber kabelky je pre každú ženu zložitý. Nie je to len "obyčajná" peňaženka, ale módny doplnok, ktorý nosí každá žena takmer stále pri sebe, ktorý musí vždy ladiť s jej oblečením, ktorý musí byť dostatočne priestranný, ale zároveň dostatočne kompaktný, aby sa zmestil do malej kabelky... a tak by sme mohli pokračovať donekonečna. My ženy máme také nároky na kabelky, že nájsť tú správnu dámsku kabelku je nadľudský výkon. Preto sme pre vás pripravili niekoľko základných tipov a kritérií, ktoré vám pomôžu rozhodnúť sa, ktorá kabelka je vaša vysnívaná.

Veľkosť peňaženky

Veľkosť je pri výbere peňaženky asi najdôležitejším parametrom. Preto je dôležité vedieť, kde budete peňaženku nosiť, koľko miesta potrebujete a koľko priehradiek na karty, mince atď. Dámske peňaženky môžeme zjednodušene rozdeliť na malé a veľké. Vybrať si tú správnu však nie je jednoduché. Každý z nich má svoje nesporné výhody a, naopak, aj veľké nevýhody.

Velká peněženka

Veľké peňaženky majú niečo do seba. Majú najmä dostatok miesta nielen na bankovky, ale aj na mince alebo mnohé kreditné a iné karty. Veľké peňaženky sú navyše oveľa prehľadnejšie, pretože každá položka v nich má svoje miesto. Veľkou nevýhodou je však už spomínaná veľkosť. Môže sa stať, že sa vám jednoducho nezmestí do menších dámskych kabeliek alebo peňaženiek. S veľkou peňaženkou môžete zabudnúť aj na to, že sa vám zmestí do vrecka.

Krásnym príkladom veľkej peňaženky je peňaženka Tommy Hilfiger. Vo vnútri tejto peňaženky nájdete priehradky na doklady, vrecká na kreditné alebo iné karty, dve priehradky na bankovky a jednu na mince.

  • Dámska peňaženka Tommy Hilfiger Sandra - tmavo modrá
  • Dámska peňaženka Tommy Hilfiger Sandra - tmavo modrá
  • Dámska peňaženka Tommy Hilfiger Sandra - tmavo modrá
  • Dámska peňaženka Tommy Hilfiger Sandra - tmavo modrá

Malá peněženka

Ak radi nosíte peňaženku vo vrecku alebo v malej kabelke, malá peňaženka je pre vás ideálnou voľbou. Jej vnútorný priestor však zvyčajne nie je taký štruktúrovaný a objemný ako veľká peňaženka. Preto musíte počítať s tým, že do nej nebudete môcť vložiť zákaznícku kartu z každého svojho obľúbeného obchodu alebo hrsť drobných.

Krásnym a veľmi praktickým príkladom je peňaženka Hexagona. Hoci je pomerne malá, ponúka svojej majiteľke dostatok vreciek na všetko, čo žena potrebuje. Zapína sa na gombík a vo vnútri nájdete vrecko na kreditné karty aj priehradku na bankovky. Na zadnej strane nájdete aj vrecko na mince.

  • Dámská peněženka Hexagona Tamara - nude
  • Dámská peněženka Hexagona Tamara - nude
  • Dámská peněženka Hexagona Tamara - nude
  • Dámská peněženka Hexagona Tamara - nude

Farba peňaženky

Aké sú vhodné farby peňaženiek? Názory sa líšia. Niektorí majú radi výrazné a neobvyklé farby alebo vzory, iní dávajú prednosť tlmenejším farbám. Takže nad zlatom nie je žiadna rada. Vo všeobecnosti by sme však mali byť schopní prispôsobiť svoju peňaženku svojmu každodennému oblečeniu. Preto sú najpraktickejšou voľbou béžové, hnedé alebo čierne odtiene. Predstavivosti sa však medze nekladú a ak si zaobstaráte napríklad krásnu červenú peňaženku, určite nič nepokazíte.

 Materiál a spracovanie peňaženky

Materiálu sa nemusíte obávať. Najobľúbenejšia, najpraktickejšia a najodolnejšia je koža. Kožené peňaženky sú už roky na čele a jednoducho nestarnú. Najmä vďaka ich vysokej odolnosti. Aj keď si za kožu trochu priplatíte, nepochybne sa to oplatí pre doplnok, ktorý budete nosiť každý deň.

Jednou z kvalitných peňaženiek, ktorá okrem iného zaujme čistým a elegantným dizajnom, je kožená peňaženka Calvin Klein Apolen. Nájdete tu 12 vreciek na karty, vrecko na mince a dve väčšie vrecká na bankovky.

Zatváranie peňaženky

V súčasnosti môžete na peňaženkách vidieť rôzne typy uzáverov. Veľmi obľúbené sú magnetické spony, zipsy alebo pracky. Ale! Zatváranie peňaženky je pre niektorých z nás veľmi zložitá téma. Nejde len o to, aby vaša peňaženka mala krásnu a štýlovú sponu, ale najmä o to, aby táto spona bola čo najpraktickejšia. A to je kameň úrazu. Hoci zipsy sú najpraktickejším spôsobom zapínania kabelky, mnohé ženy dávajú prednosť elegantným sponám alebo cvočkom. Čo je teda správne urobiť? Je to na vás. Vyberte si peňaženku, ktorá sa vám páči a ktorá vám prakticky vyhovuje, či už je na zips alebo nie.

Zásobníky

V niektorých peňaženkách nájdete viac priehradiek a v iných menej. Ak ste vášnivým zberateľom vernostných kariet a podobne, určite si svoju novú peňaženku prispôsobte podľa toho.

Takže, dámy, pomohli sme vám aspoň trochu? Dúfame, že áno.

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Písanie je jej vášnou už od detstva. Profesionálne sa písaniu venuje od roku 2017. Zaujímajú ju najmä témy týkajúce sa módy a životného štýlu. Jej hlavným zameraním je nielen e-mailový marketing. Snaží sa, aby jej články a texty boli pútavé, prínosné a zároveň zábavné.