Ako si vybrať cestovnú tašku na víkend a do lietadla Ako si vybrať cestovnú tašku na víkend a do lietadla

Ako si vybrať cestovnú tašku na víkend a do lietadla

Dóra Csintalan

13. 01. 2024

Cestovanie bude vždy aktuálnou témou. Či je leto alebo zima, všetci sa stále niekam chystáme alebo aspoň niekam presúvame. A všetci sa pri tom chceme cítiť pohodlne a mať svoje veci v bezpečí. Ale čo ak máme pred sebou cestu, na ktorú sa tradičný kufor alebo batoh nehodí? Potom je tu tretia možnosť, a to cestovná alebo víkendová taška.

Väčšina ľudí si vyberá batožinu podľa dĺžky cesty, spôsobu cestovania a vlastných preferencií.Väčšina ľudí uprednostňuje klasické kufre, ktoré poskytujú pohodlnú prepravu vďaka kolieskam a bezpečnosť vďaka zámkom, pevným materiálom a ďalším prvkom. Ak sa však chystáte do hôr, na turistiku alebo jednoducho máte radi voľné obe ruky, bude pre vás vhodný kvalitný batoh s ergonomickým polstrovaním chrbta. Môže sa však stať aj to, že sa chystáte len na krátku služobnú cestu, noc v kúpeľoch alebo víkend v európskom meste a možno chcete cestovať len naľahko, ale štýlovo. V takom prípade stavte na cestovnú tašku, ktorá je funkčná a elegantná zároveň. Skôr než si ju kúpite a zbalíte si do nej všetko potrebné, rozhodnite sa, ktorá je pre vás tá pravá.

Ako si vybrať dámsku cestovnú tašku

Výber správnej cestovnej tašky pre ženu je veľmi dôležitý pre pohodlné a efektívne cestovanie. Nezabudnite, že správnu tašku by ste si mali vybrať na základe svojich individuálnych potrieb a preferencií a zohľadniť aj praktickosť a štýlový dizajn.

  • Veľkosť a kapacita: taška by mala vyhovovať typu ciest, ktoré najčastejšie podnikáte. Na kratšie výlety je vhodná menšia taška, zatiaľ čo predĺžené víkendy si vyžadujú väčšiu kapacitu. Zvážte aj vnútorné usporiadanie. Čím viac vreciek, tým ľahšie si veci zorganizujete a budete mať k nim ľahší prístup.
  • Dizajn a materiál: každá žena si určite vyberie kabelku podľa jej dizajnu. A je len na vás, či uprednostníte ležérny, elegantný alebo športový štýl. Zvážte však aj materiál. Kvalitné látky zvyšujú odolnosť tašky. Vodoodolné tkaniny sú vhodné napríklad na cestovanie v prírode alebo kempovanie. Tašky s kolieskami sú ideálne na dlhšie cesty vlakom alebo lietadlom. Kožené tašky sú ideálne napríklad na víkendové pobyty v zahraničí.
  • Pohodlie a bezpečnosť: polstrované popruhy, ergonomický tvar a bezpečnostné vrecká. To je len krátky zoznam mnohých funkčných doplnkov, ktoré cestovné tašky v súčasnosti ponúkajú. A všetky ich ocenia najmä ženy. Nezabudnite tieto faktory zohľadniť pri výbere svojho nového peračníka.
  • Funkčnosť a praktickosť: skontrolujte rozmery a zvážte, či spĺňajú požiadavky na príručnú batožinu, ak plánujete cestovať lietadlom. Veľmi praktické sú aj tašky s výsuvnými držadlami, vnútornými organizérmi alebo odnímateľnými vreckami, ktoré umožňujú skladovanie a zmenšenie celkovej veľkosti batožiny.
Jak vybrat cestovní tašku na víkend i do letadla

Ako si vybrať pánsku cestovnú tašku

Pri výbere správnej batožiny pre mužov je potrebné zvážiť niekoľko faktorov. Okrem individuálnych potrieb medzi ne patrí aj veľkosť a odolnosť.

  • Veľkosť a kapacita: zvážte množstvo vecí, ktoré zvyčajne nosíte so sebou. Do tašky by sa malo zmestiť všetko, čo potrebujete. Mala by byť tiež prakticky vnútorne organizovaná a v ideálnom prípade by mala mať bezpečnostné priehradky.
  • Dizajn a materiál: prírodná koža, polyester a syntetická koža. Kvalitné a odolné materiály sú kľúčom k dlhej životnosti tašky. Otázkou však je, kam a ako najviac cestujete. Vodoodolné tkaniny sú ideálne na cestovanie do neobvyklých oblastí. Kožené materiály napríklad na služobné cesty alebo víkendy s priateľmi.
  • Pohodlie a bezpečnosť: polstrované popruhy, zadná časť tašky alebo ergonomický dizajn zvyšujú pohodlie pri nosení, najmä na dlhších cestách. Zámky na zips a skryté vrecká môžu ochrániť vaše cennosti pred stratou alebo krádežou. Zosilnené a odolné švy alebo zámky zvyšujú bezpečnosť a odolnosť tašky.
  • Funkčnosť a praktickosť: rozhodnite sa, či potrebujete tašku na krátke cesty, do posilňovne alebo na služobné cesty. To ovplyvní veľkosť a dizajn. Nezabudnite však zvážiť aj podmienky, v ktorých budete tašku ukladať a prenášať.
Jak vybrat cestovní tašku na víkend i do letadla

Najlepšie značky cestovných tašiek

Väčšina dnešných značiek sa zameriava nielen na kabelky a aktovky, ale aj na prémiové doplnky, ako je batožina. Vďaka tomu je výber široký a každý si určite nájde niečo pre seba. Aby sme vám výber trochu uľahčili, vybrali sme 3 najlepšie značky, ktoré sa už roky zameriavajú na výrobu cestovných tašiek a ich kolekcie vás určite zaujmú svojím dizajnom a kvalitou.