BAGDAYS sú tu! A s nimi 15% zľava na všetko! V košíku zadajte zľavový kód BAGDAYS Do konca akcie zostáva 1d 16h 51m

Zavrieť

Ako sa starať o koženú kabelku Ako sa starať o koženú kabelku

Ako sa starať o koženú kabelku

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

08. 11. 2022

Kožená kabelka je základným, nadčasovým a nepostrádateľným doplnkom každej ženy. A preto by každá žena mala vlastniť aspoň jednu. Kúpa tohto doplnku však predstavuje aj väčšiu investíciu, a preto by ste sa o ňu mali pravidelne starať. Kvalitná prírodná koža je totiž materiál, ktorý pri správnej starostlivosti veľa vydrží a stále vyzerá elegantne. A nielen to. Časom a správnou starostlivosťou môže získať aj svoju jedinečnú patinu.

Ako sa starať o kabelku z prírodnej kože

  • Prvým bodom je určite starostlivosť o novo nadobudnutú kabelku. Je veľmi dôležité, aby ste kabelku impregnovali prípravkom určeným na impregnáciu kože. Vždy, keď si kúpite nový impregnačný sprej, uistite sa, že ho vaša kabelka dobre prijíma. Preto nastriekajte trochu impregnačného spreja na spodnú stranu kabelky, teda na stranu, ktorú zvyčajne kladiete na zem. Zabránite tak zničeniu celej kabelky a pomôžete si určiť, či je tento impregnačný prípravok vhodný pre vašu kabelku. Impregnáciu nezanedbávajte, pretože svoju kabelku často vystavujete vplyvom, ktoré na ňu môžu veľmi negatívne pôsobiť. Impregnácia môže zabrániť poškodeniu vašej kabelky. Vďaka impregnačným sprejom sa koža "utesní" a lepšie odolá vlhkosti, mastnote a iným nečistotám. Bude sa potom ľahšie čistiť a bude celkovo chránená. Nezabudnite kabelku po čistení vždy naimpregnovať.
  • Ďalším dôležitým bodom je čistenie samotnej kabelky. V obchodoch je k dispozícii množstvo prípravkov, ktoré sa používajú na čistenie kože, a určite vám odporúčame porozmýšľať o ich kúpe. Tieto výrobky zaručia, že vaša kabelka bude dobre vyčistená a nebudete sa musieť obávať jej poškodenia. Opäť však vždy vyskúšajte výrobok na spodnej časti kabelky, aby sa nestalo, že nebude pre vašu kabelku vhodný. Ak nechcete investovať do profesionálnych čistiacich prostriedkov na kožu, pomôže vám detský šampón zmiešaný s vodou.Vezmite dobre umytú fľašu s rozprašovačom, nakvapkajte do nej trochu detského šampónu a dolejte vodu. Potom ho pretrepte, nastriekajte na kabelku a potom zľahka utrite handričkou z mikrovlákna. Na koženú kabelku nikdy nepoužívajte utierky, kuchynské utierky ani uteráky. Vždy siahnite po utierke z mikrovlákna. Po každom čistení sa snažte používať špeciálne krémy, ktoré kožu vyživujú a dodávajú jej "vlhkosť". Nikdy však nepoužívajte krémy určené na obuv, pretože tie majú iné zloženie a mohli by vašu kabelku poškodiť. Opäť platí, že krém musíte najprv vyskúšať na spodnej časti kabelky, aby ste zistili, či ju nepoškodí.
  • Dbajte aj na zipsy a iné kovové doplnky, ktoré sa na kabelke nachádzajú. Zipsy aspoň raz za čas natrite včelím voskom, aby sa nezasekávali. Žiaľ, toto je veľmi častá chyba, ktorú ženy robia a zipsy na ich kabelkách sa kvôli nej ničia.
  • Prejdime k poslednej vôli, a tou je ukladanie kabeliek. Každý predajca kabeliek by vám mal poskytnúť koženú kabelku v plátennom obale, ktorý kabelku chráni. Je dôležité, aby ste si tieto obaly uchovali na následné uskladnenie. Ak viete, že kabelku nebudete dlhší čas používať, nikdy ju neodkladajte len tak do skrine. Vždy ju dôkladne vyčistite, naimpregnujte, nakrémujte a uložte v pôvodnom obale do skrine. Odporúčame tiež, aby ste v skrini neukladali veľa kabeliek na seba a nedávali na ne ťažké predmety. Vaša kabelka by tak mohla stratiť svoj pôvodný tvar.
jak-pecovat-o-kozenou-kabelku-a

Najlepšie značky dámskych kožených kabeliek

Dámske kožené kabelky sú nielen praktickým doplnkom na každodenné nosenie, ale aj módnym vyjadrením osobného štýlu a elegancie. Ak však hľadáte tú správnu, môže to byť celkom náročné. Najmä v dnešnej dobe, keď módne značky praskajú vo švíkoch. Nič však nie je nemožné, a aby sme vám to trochu uľahčili, pripravili sme pre vás 4 značky, ktoré vás zaujmú svojou kvalitou, precíznym spracovaním a nadčasovým dizajnom. Ktoré to teda sú?

Michaela Hustáková

Michaela Hustáková

Písanie je jej vášnou už od detstva. Profesionálne sa písaniu venuje od roku 2017. Zaujímajú ju najmä témy týkajúce sa módy a životného štýlu. Jej hlavným zameraním je nielen e-mailový marketing. Snaží sa, aby jej články a texty boli pútavé, prínosné a zároveň zábavné.