BAGDAYS sú tu! A s nimi 15% zľava na všetko! V košíku zadajte zľavový kód BAGDAYS Do konca akcie zostáva 9h 42m

Zavrieť

Ako nosiť dámsku ľadvinku a batoh so šatami v lete Ako nosiť dámsku ľadvinku a batoh so šatami v lete

Ako nosiť dámsku ľadvinku a batoh so šatami v lete

Dóra Csintalan

02. 05. 2024

Dámske ľadvinky a batohy. Praktické, streetwearové, štýlové a v posledných rokoch veľmi obľúbené. Tieto doplnky vám pomôžu ozvláštniť váš vzhľad nielen na každodenné bežné nosenie a vďaka ich funkčnému noseniu budete mať všetky potrebné veci vždy po ruke. Ak teda ešte nemáte v šatníku ľadvinku alebo batoh, teraz je ten správny čas to napraviť. Pretože sú to jednoznačne IT BAGS letnej sezóny 2024.

Prvá moderná ľadvinka uzrela svetlo sveta koncom 80. rokov. V prípade batohov to bolo ešte skôr, v 19. storočí. Oba modely dosiahli vrchol svojej slávy začiatkom 90. rokov 20. storočia. A hoci v 90. rokoch mal ľadvinku alebo batoh takmer každý, časom upadli do nemilosti a popularita sa vytratila - napríklad v roku 2005 by bolo faux pas doplniť outfit ľadvinkou alebo batohom. Ale o celých 13 rokov neskôr sú opäť v móde a už šesť rokov sú v centre pozornosti. A dúfajme, že tam ešte dlho budú, pretože sú mimoriadne praktické a pohodlné. Hodia sa do mesta aj do prírody, na koncerty aj festivaly a oceníte ich aj na dovolenke a všade inde. A neverili by ste, ako dobre sa hodia k letným šatám.

Ako nosiť dámsku ľadvinku so šatami

Dámske ľadvinky sú skvelým letným kúskom, ktorý dodá vášmu outfitu šmrnc a praktickosť zároveň. Ak sa chystáte nosiť šaty a nechcete stratiť štýl ani ženskosť, ich kombinácia s dámskou ľadvinkou môže byť hitom. A nezabudnite, že kľúčom k úspešnej kombinácii je vaša osobná predstavivosť a sebadôvera.

  • Farby a vzory:Pri kombinovaní šiat s dámskou ľadvinkou dbajte na súlad farieb a vzorov. Ak máte na sebe jednofarebné šaty, môžete si vybrať ľadvinku s potlačou, ktorá ladí s farbou šiat. Ak si napríklad vyberiete jemné kvetinové šaty, kombinácia s ľadvinkou v pastelových farbách bude dokonalá.
  • Veľkosť: Vyberte si dostatočne priestrannú ľadvinku, do ktorej sa zmestia všetky vaše veci. Takže v prápade, že ju kombinujete so šatami, určite nemusíte siahnuť ani po väčších rozmeroch alebo kabelkových ľadvinkách.
  • Materiál: Na letné šaty sa často používajú ľahké a vzdušné materiály, ako je bavlna, zmes ľanu alebo viskóza. Doplnenie takýchto šiat dámskymi ledvinovými šatami z podobného materiálu dodá vášmu outfitu jednotný vzhľad. Samozrejme, máte aj druhú možnosť, ktorou je prírodná koža. Dá sa totiž ľahko kombinovať s akýmkoľvek iným materiálom.
  • Styl: Ak máte na sebe elegantné šaty, vyberte si ľadvinku s jemnými detailmi, ako sú kovové prvky alebo jemné prešívanie. Na ležérnejšie šaty si môžete vybrať ľadvinku s odváznejším vzorom alebo zdobením.
Jak v létě nosit dámskou ledvinku a batoh se šaty

Ako nosiť dámsky batoh so šatami

Hoci to na prvý pohľad nevyzerá ako tradičné spojenie, batoh a šaty sa k sebe skvele hodia. Kľúčový je však výber správneho batohu. A správna kombinácia so šatami je zásadná. Len sa nebojte experimentovať a objavovať nové kombinácie, vďaka ktorým budete nielen vyzerať skvele, ale budete sa v letných dňoch cítiť pohodlne a sebaisto.

  • Veľkosť a tvar: Pri výbere batohu k šatám sa zamerajte na menšiu a subtílnejšiu veľkosť, ktorá je dostatočne priestranná na uloženie vašich vecí, ale neurobí z vás "horákyni" v meste. Ideálnou voľbou sú zvyčajne batohy s minimalistickým alebo klasickým tvarom a jednoduchým dizajnom.
  • Materiál:V letných mesiacoch si vyberajte batohy z ľahkých a priedušných materiálov, ako je nylon, bavlna alebo elastická tkanina. Tieto materiály vám umožnia cítiť sa pohodlne aj v horúcom počasí a zároveň sa hodia k ľahkým letným šatám. Ak nemáte radi syntetické materiály, vždy sa môžete rozhodnúť pre prírodnú kožu, ktorá je skvelá na leto aj zimu.
  • Farby a vzory: Pri výbere farieb a vzorov ruksaku môžete zvoliť variant, ktorý vytvára zaujímavý vizuálny kontrast, napríklad ružovú a čiernu alebo zelenú a hnedú, alebo sa rozhodnúť pre harmonické tóny, ktoré ladia s farbou šiat. Aj vzory môžu dodať oblečeniu zaujímavý rozmer, ale majte na pamäti, že menej je často viac.
  • Styl: Dámsky batoh sa dá ľahko zladiť s rôznymi štýlmi šiat. Od ľahkých maxi šiat až po ležérne modely s áčkovým strihom. Dobre sa k nim hodí aj kratšia kožená alebo džínsová bunda. Nikdy sa však k sebe nehodia dve veci, mestský batoh a formálny, večerný outfit.
Jak v létě nosit dámskou ledvinku a batoh se šaty

Top dámske batohy a ľadvinky na leto

Ako zástancovia slow fashion neveríme na rýchlo sa meniace trendy ani sa na ne nepozeráme, a ak dámska ľadvinka alebo batoh, tak nadčasové modely. Tie musia byť vyrobené z kvalitného a pevného materiálu a vydržať dlhé roky. A kde si takéto kúsky vybrať?